3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Kalpar: Yenilmeyecek takım yok

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Fenerbahçe karşısında moral ve güven açısından çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Fortis Türkiye Kupası'nda varız ve gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ederek Fortis Türkiye Kupası'nda grup liderliğine yükselen Gaziantepspor'da Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, Fenerbahçe karşısında aldıkları galibiyetin tesadüf olmadığını belirtti.

Fenerbahçe karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını ifade eden Kalpar, "Sadece bu sezon Fenerbahçe önünde başarılar elde etmedim. Geçmiş sezonlarda Altay ve Gaziantepspor'un hocası olarak çıktığım maçlarda da Fenerbahçe maçında galibiyetler aldım. Biz tüm takımlara karşı korkmadan ve çekinmeden mücadele etmeye çalışıyoruz. Futbolcularıma o özgüveni vermeye çalıştım. 'Rakibin ismine bakarak çekinmeyin, onlar bizden çekinsin' dedim. Bunu başarmanın mutlulğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe ile çok zor bir 90 dakika oynadıklarını kaydeden Kalpar, "Kolay maç olmadı. Rakibimiz 3 gün önce Denizlispor'a 6 gol atan, ligde yenilgisi olmayan, şampiyonluğun en güçlü takımı Fenerbahçe'ydi. Bu bize stres verebilirdi. Ancak futbolcularımı kazanmak için sahaya sürdüm. Bu inanç ve mücadelenin sonucunda, kazanmanın tüm gereklerini yerine getirerek, haklı bir galibiyet aldık. Türkiye Kupası'nda varız ve gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Kadro olarak bunu hakediyoruz. Moral ve güven açısından çok önemli bir galibiyete imza attık. Grubumuzda liderliğe çıkarak, önemli bir avantaj elde ettik" dedi.

Fortis Türkiye Kupası'nda elde edilen başarıyı ligin ikinci yarısıyla birlikte lige de taşıyacaklarını söyleyen Kalpar, "Gaziantepspor, Türk futboluna damgasını vuran bir takımdır. Yeri asla alt sıralar olamaz. İlk yarıda elde edilen 21 puan ne iyi ne de çok kötü bir puan değil. Üst sıradaki ve alt sıradaki takımlar arasında fazla puan farkı yok. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yaparak, ligde en üst sıralardaki yerimizi alacağız" diye konuştu.

Ligin ikinci yarısına çok iyi hazırlanacaklarını ve kadroya takviye yapacaklarını dile getiren Kalpar, "31 kişilik kadromuzda bazı oyuncularımıza kendilerine kulüp bulmasını isteyeceğiz. İsimler belirlendi. Yönetim, futbolcularımıza tebliğ edecek. Eksik ve ihtiyaç gördüğümüz mevkilere de Gaziantepspor'a layık nokta transferler yapacağız. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Yerli veya yabancı çok kaliteli isimleri kadromuza katarak, güçlü bir kadroyla ikinci yarıya gireceğiz" dedi.

Gaziantepspor'da gönderilecek 6 futbolcudan 4'ünün ismi belirlendi. Hakan Korkmaz, Murat Yılmaz, Şevki ve Serkan Atak'tan kulüp bulması isteneceği, 2 futbolcunun isminin ise Hüseyin Kalpar'ın vereceği rapor doğrultusunda netleşeceği öğrenildi. Kırmızı-siyahlı ekipte Fenerbahçe maçı sonrası futbolculara 1 Ocak tarihine kadar izin verildi. 1 Ocak'ta Antalya kampına başlayacak Gaziantepspor'un, 9 Ocak'a kadar yapacağı özel karşılaşmalarla lige hazır hale geleceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 13:40:45
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 16:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?