4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kalpar'ın rotası Türkiye Kupası

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Türkiye Kupası'ndaki hedeflerinin final oynamak ve kupayı müzelerine götürmek olduğunu söyledi.

Fortis Türkiye Kupası'nda Turkcell Süper Ligi'nin namağlup lideri Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0 mağlup eden Gaziantepspor'da Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Rakibimiz 8-9 aydır kendi sahasında mağlup olmuyordu. Taraftarları onlarında büyük bir avantajı idi. Yine bizim maçtan önce Denizlispor'u 6-2 mağlup ederek büyük bir moral bulmuşlardı. Biz de sahaya kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaparak çıktık ve sahadan galibiyetle ayrılmasını bildik. Türkiye Kupası'ndaki hedefimiz ise final oynayıp kupayı müzemize götürmek istiyoruz" dedi.

Kendisinin Gaziantepli olduğunu ve burada bundan daha öncede teknik adam olarak görev yaptığını dile getiren Kalpar, Gaziantepspor'a hizmet etmekten mutlu olduğu belirterek, şöyle konuştu:

"Benim burada hedefim bu takımı en iyi yerlere taşımaktır. Şu anda bulunduğumuz yerden bir an önce daha üst sıralara yükselmeliyiz. Takımın başına geldiğim zaman oyuncular üzerinde büyük bir moral bozukluğu vardı. Başkan Celal Doğan'ın görevini bırakacak olması onları bayağı etkilemişti. Bazı futbolcular takımdan ayrılmayı bile düşünüyorlardı. Hedefimiz ligi ilk 5 içinde tamamlamak ancak ilk 3 içinde tamamlarsak daha da mutlu oluruz."

Takımı her yönüyle incelediğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Kadromuzda oynama şansı fazla bulamayan genç oyuncuları tecrübe kazanmaları için başka takımlara vereceğiz. Bu bizim alt yapı takımımız olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor veyahut İkinci Lig A Kategorisi takımlarından birisi olabilir. Onun haricinde hiçbir futbolcuyla yollarımızı ayırmak istemiyoruz. Yine eksiklerimizi belirledik. Mevkilerini açıklamak istemiyorum ama bir santrafor ve savunmacı mutlaka alacağız. Kadromuza dahil edeceğimiz oyuncular yabancı olacaktır. Ancak biz bu oyuncuları kesinlikle ezbere almayacağız. Bildiğimiz tanıdığımız takıma uyum sağlayacak futbolcuları kadroya dahil edeceğiz" diye konuştu.

Gaziantepspor'un efsanevi başkanı Celal Doğan'ın görevini bırakacağının açıklamasının kendilerini oldukça üzdüğünü kaydeden Kalpar, "Celal Doğan Gaziantepspor'a çok şeyler vermiştir. Kendisinin bırakma kararı bizi fazlasıyla üzdü. Ancak kararına saygı duymamız gerekiyor. Tüm futbolcular, teknik heyet ve Gaziantepliler başkanın bırakmasını istemiyorlar. Başkanın bırakma kararı futbolcuları çok etkilemiş bazı oyuncular başkan gidecekse bende giderim tarzında bir hava içine girmişler. En azından biz gelerek bu oluşan kötü durumu ortadan kaldırdık. Başkan Doğan görevi bıraksa dahi her zaman bizim onursal başkanımız olarak görevine devam edecektir" dedi.

Hüseyin Kalpar, kadrolarında görev yapan bazı oyuncuların ilerleyen süreçte A Milli Takım'da görev yapabileceğini vurgulayarak, "Şu anda Ümit Milli Takım'da ve Genç Milli Takım'da birçok futbolcumuz görev yapıyor. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de bizim maçlarımızı zaten çıplak gözle izliyor. Buradan birkaç futbolcuyu A Milli Takım'a vermek istiyoruz" diye konuştu. Kalpar, Gaziantep halkının her zaman Gaziantepspor'un yanında olması gerektiğini söyledi.

Türk futbolunun son yıllarda bir düşüş yaşadığına dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, "Gerek tribünlerde yaşanan olaylar gerekse saha içinde oynadığımız futbolumuz bir düşüş içinde. Futbolumuz iyiye gitmiyor. Bir an önce toparlanıp kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bu kesinlikle iyi bir çalışmayla olur. Planlı ve programlı bir çalışmayla tekrar futbolumuzu yükselişe geçiririz" dedi.

Turkcell Süper Ligi'ndeki şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da Kalpar, "Fenerbahçe ilk yarıyı lider tamamlayarak 1 adım önde bulunuyor. Bu avantajını sonuna kadar sürdürecektir. Galatasaray ise amansız takip içinde görünüyor ama Fenerbahçe şampiyonluk yarışında büyük bir avantaja sahip görünüyor" diye değerlendirmede bulundu.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 12:24:43
Güncelleme :24 Aralık 2005 Cumartesi 12:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?