5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kızıl: Celal Doğan'ın yeri zor dolar

Gaziantepspor'un çiçeği burundaki başkanı İ. Halil Kızıl, eski başkan Celal Doğan'ın Türk futbolundaki yerinin zor doldurulacağını söyledi.

Kızıl, yaptığı açıklamada, Celal Doğan'ın sadece Türk futbolunda bir kayıp olmadığını, Türk siyeseti için de bir kayıp olduğunu vurgulayarak, "Celal Doğan sadece Türk futbolu için değil, Türk siyaseti için de bir kayıp oldu" dedi.

Celal Doğan'ın bırakma kararı aldığından sonra, yönetim kurulu arakadaşlarının baskısı ile başkanlığa talip olduğunu belirten Kızıl, Celal Doğan'dan aldığı bayrağı yere düşürmeyeceğini kaydetti. Yönetim kurulu ile özellikle alt yapıya büyük önem vereceğini ve Gaziantepspor'u layık olduğu yere taşıyacağını işaret eden Kızıl, son dönemlerde futbolcu satışlarından gelir elde edemediklerini kaydetti.

Gaziantepspor'un bağrından eski dönemlerdeki gibi yıldız futbolcu çıkartıp gelir elde edeceklerini bildiren Kızıl, oluşturacakları bir transfer komitesi ile yurt dışından önemli futbolcu alackalarını açıkladı.

Bu sezon en büyük hedeflerinin Türkiye Kupası'nda final oynamak olduğunu dikkat çeken Kızıl, ligdeki konumlarının iyi olmadığını ve Sivaspor karşılaşması ile çıkışa geçeceklerini anlattı. Kulübe herkese açarak Gaziantepspor sevgisini kentte yayacaklarını belirten Kızıl, taraftarı tribüne çekmek için büyük çaba harcayacaklarını dile getirdi.

Gaziantepspor'un kendisi için bir geçim kaynağı ya da ticaret yapılacak bir kurum olmadığını, uzun zamandır Gaziantepspor'da görev aldığını ve takımını çok sevdiğini belirten Kızıl, işadamı olduğunu ve cebinden finansman aktararak Gaziantepspor'a yararlı olacağını ifade etti.

Teknik direktör Hüseyin Kalpar ile yollarına devam edeceklerini ve Hüseyin hocanın bu kenttin yetiştirdiği bir değer olduğunu vurgulayan Kızıl, bu sezon kısa vadede takımı taşınabilecek noktaya getireceklerini söyledi. Uzun vadede takımı ilk 5 sıralaması içinde oynatmak için projeler geliştireceğini aktaran Kızıl, kendisi için en önemli grurun geride bırakacağı iyi bir Gaziantepspor takımının olacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, eski başkan Celal Doğan göreve yeni gelen İbrahim Halil Kızıl'ı ofisine gelerek ziyaret etti. Bir süre Kızıl ile görüşen Doğan, yeni başkana veda ziyaretine geldiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 13:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?