4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

"Yaşlıları unutmayalım"

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle mesaj yayımladı ve yaşlıların unutulmamasını istedi. Bilgin mesajında, yaşlılara sahip çıkıp onları korumanın, yaşama bağlı kalmalarını sağlamanın ve toplumda aktif hale getirmenin yaşlıların yaşamlarını mutluluk içinde sürdürmeleri açısından önemli olduğunu belirtti.

Yaşlılık döneminin insan hayatında en çok özen gerektiren, kabul görme duygularının daha ağır bastığı bir süreç olduğunu, bir gün herkesin yaşlanarak bu süreci yaşayacağını ve kabul görme duygularının ağır basacağını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Yaşlılarımızın hayata bağlı kalmaları, toplum içerisinde daha aktif hale getirilerek, mutluluk içerisinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Yaşlı insanlar bir milletin onurudur. Yaşlılarına sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış çağdaş toplumlardır. Hayatları boyunca yaşadıkları ülkeye hizmet etmiş bu insanlara moral vermek ve onları memnun etmek bizler için gurur vericidir. Bilgi ve birikimleriyle genç kuşaklara yol gösteren, kültürümüzü, geleneklerimizi, toplumsal ve sosyal değerlerimizi bugüne taşıyan onlardır."

Bilgin, geçmişine ve yaşlılarına sahip çıkma özelliğinin Türk milletinin önem verdiği ve asırlardan beri koruduğu özgün değerlerinin başında yer aldığını ifade etti. Gerek evlerindeki aile ortamında, gerekse huzur evlerinde devletin şevkatli elleri altında yaşamlarını sınırlı mekanlarda sürdüren binlerce yaşlı olduğunu belirten Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Özellikle huzur evlerindeki yaşlılarımızı zaman zaman ziyaret ederek ilgilenmek, sorunlarına ortak olmak, varsa sıkıntılarını gidermek, maddi ve manevi destekte bulunmak milli ve insani duygularımızın bir gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Yaşlılar Günü'nü sembolik bir gün olarak değerlendirip onları yıl boyunca hatırlamalı, dertlerine ortak olmalı ve sorunlarını çözmek için çalışmalıyız. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına daha duyarlı yaklaşmak dileğiyle Dünya Yaşlılar Günü'nü kutlarken, bütün yaşlılarımızın sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir ömür geçirmelerini dilerim."

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 15:15:48
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 15:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?