6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Amacı geniş kitlelere duyurmak

Kilis'te 3 yıl önce oğlu ile birlikte bir lokantada yemek yerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Kilis Belediye Başkanı ve 16. dönem Gaziantep milletvekili Ekrem Çetin ve oğlu Cahit Çetin'in katilinin bulunması için internet sitesi kuruldu. 

Ekrem Çetin'in büyük oğlu Cevdet Çetin, 3 yıldır yargıda sürdürdüğü mücadeleden sonuç alamayınca olayı, daha geniş kitlenin duyması ve destek bulmak için sanal âleme taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, babası ve kardeşinin katil ya da katillerinin bulunmasını isteyen Çetin, cinayetle ilgili bir de kartvizit bastırdı. Kartın sol tarafında Ekrem Çetin'in sağ tarafında ise Cahit Çetin'in fotoğrafı bulunuyor. 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' ve 'Biz buradayız' yazan kartvizitte internet sitesinin adı da yer alıyor.

Babasının ve kardeşinin uğradığı silahlı saldırının faili meçhul kalmasını istemeyen Cevdet Çetin, cinayetle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu. Cevdet Çetin isteğini şu cümlelerle dile getirdi: "16. Dönem Gaziantep milletvekili, 3 dönem Kilis belediye başkanı ve Cumhurbaşkanlığı şükran plaketi sahibi olan babam Ekrem Çetin ve oğlu CHP Kilis Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin; 3 Haziran 2005 tarihinde, Kilis kent merkezinde, güpegündüz, yüzlerce insanın gözleri önünde hunharca katledildiler. Resmi makamlarca cinayetlerin failinin O.A. olduğu tespit edildi. Ancak, cinayetin üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına ve kırmızı bültenle aranmasına karşın halen yakalanamadı. Bu faili kimler koruyor, kimler kolluyor, kimler kullanıyor, arkasında kimler var? Bunlar bulunsun."

"Kilis'te yolsuzlukların üzerine gitmenin, mücadele etmenin sonu ölüm mü?" diyen Çetin, babasının ve kardeşinin öldüğü cinayet ile ilgili olarak TBMM'de 22. dönemde görüşülen Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi gerekçelerinin devam ettiğini ifade etti. Cinayetlerin, TBMM 23. dönem, 2. yasama yılında da gündeme geldiğini aktaran Çetin, "Araştırma komisyonu kurulması için önerge verilmiştir. Komisyonun bir an önce kurulmasını beklemekteyiz. Cinayetlerle ilgili olarak TBMM gündemine gelen sorular ne zaman aydınlanacak? Başbakan'ın bu konu üzerinde durmasını istiyoruz." çağrısında bulundu.

Ailenin büyük oğlu Cevdet Çetin haklarını, 'ekremcetincinayeti.com' adlı site aracılığı ile aramaya devam edeceklerini kaydetti. Gaziantep CHP milletvekilleri Yaşar Ağyüz ve Akif Ekici ile bir grup milletvekili de Ekrem Çetin ile oğlu Cahit Çetin'in öldürülmesi olayının aydınlatılması için geçen ay TBMM'ye araştırma önergesi verdi. Ağyüz, saldırının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen idarî ve adlî makamlarca yapılması gerekenlerin eksik ve yetersiz kaldığını savundu.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?