6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Organları 5 kişiye umut oldu

Gaziantep'te İslahiye ilçesinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasına neden olan kaza sonrası yoğun bakıma kaldırılan Mehmet Cihanoğlu'nun da beyin ölümü gerçekleşti. Üniversiteli gencin organları yakınları tarafından bağışlandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'ten otomobil kiralayan 4 arkadaşın bulunduğu Ömer Ekici idaresindeki 27 E 9945 plakalı otomobil, İslahiye ilçesi Küçük Sanayi Sitesi önünde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı.

Otomobil sürücüsü Ömer Ekici olay yerinde hayatını kaybederken, arkadaşlarından Mehmet Cihanoğlu (20) ağır yaralı, Taha Güneş (16) ile Atalay Dayıoğlu (22) hafif yaralı olarak kurtuldu.

Ağır yaralı olan Mehmet Cihanoğlu kaldırıldığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir hafta boyunca yaşam mücadelesi veren Cihanoğlu'nun beyin ölümü bu sabaha karşı gerçekleşti. Cihanoğlu'nun doktorları aile ile görüşerek durumu bildirdi. Organ bağışı konusunda karar alan aile fertleri, operasyonun başlamasını istedi.

Organ nakli için düğmeye basan Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi doktorları, organ bekleyen ve uygun dokuya sahip olan hastaları bulmak için Türkiye Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçti. Kayseri, Mersin ve İstanbul'da tespit edilen hastalar için hastaneye gelen doktorlar, organ nakli için operasyona başladı. Mehmet Cihanoğlu ameliyata götürülürken ailesi arkasından gözyaşları döktü.

Baba Kamil Cihanoğlu, "Şu anda oğlum öldü ve her şey bitti. Ailece organ bağışına karar verdik. 3 çocuğum vardı, 2'si erkek 1'i kız, en küçüğü de Mehmet'ti. Oğlum İşletme Fakültesi'nde okuyordu. Bu kararı da başka insanlara faydalı olmak için verdik. En azından oğlumuzun organlarının yaşadığını bileceğiz" dedi.

Ailelerinde organ nakli beklerken hayatını kaybeden yakınlarının olduğunu ifade eden baba Cihanoğlu, "Organ nakli sıkıntısını bildiğimiz için bunu yapmaya karar verdik. Çünkü bazı yakın akrabalarımız organ beklerken hayatlarını kaybetti. Bunun acısını çok iyi bildiğimiz için bütün organlarını bağışladık" diye konuştu.

Mehmet Cihanoğlu'nun dayısı Mehmet Karakoyunlu ise organ bağışının önemli olduğunu belirterek, "Rahmetli annem diyaliz hastasıydı. Bu sıkıntıları biliyoruz. Bunu insanlık namına herkesin yapması gerekiyor. Biz de insanlık namına oturup bu kararı hep birlikte aldık. Umarım isabetli bir karardır. Öğrendiğimiz kadarıyla 15 yaşında kalp hastası olan birine yeğenimin kalbi verilecek. Sonuç olarak ihtiyaç sahiplerine gideceği için mutluyuz. En azından onun yaşadığını bileceğiz. Mehmet dünya tatlısı biriydi.

Çok şakacı ve hayat dolu birisiydi. Kısa sürede herkesle kaynaşır ve insanları sevindirirdi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?