6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kuveyt Bulvarı açıldı

Gaziantep Kuveyt Bulvarı, Kuveyt Belediye Başkanı Abdurahman Al Hamidan ve beraberindeki heyetin de katıldığı törenle açıldı.

GASKİ Tesisleri yolu üzerindeki bulvara Gaziantep'in kardeş şehri Kuveyt'in adı verildi. Açılışa Vali Süleyman Kamçı, Kuveyt Belediye Başkanı Abdurahman Al Hamidan, Kuveyt Ankara Büyükelçi Müsteşar Yardımcısı Ziyad Al Raşit, Kuveyt Belediyesi Genel Sekreteri Jasem Alrandi, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzeybey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, uluslararası ilişkilerde kardeş şehir ilişkisinin önem kazandığını belirterek "Kuveyt Bulvarı'nın Kuveyt ile kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde sosyal, kültürel, ekonomik yakınlaşmasının simgesi olacağını söyledi.

Gaziantep ile Kuveyt arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik bilgi alışverişi yaparak iki kent halkının yakın dostluk ilişkileri kurmasını sağlayacaklarını ifade eden Güzelbey, "İki kent halkının toplumsal ilişkilerinin kardeş şehir işbirliği programlarıyla daha da güçleneceğine inanıyorum. Kuveyt Bulvarı açılışı kurulan dostluğun ve kardeşliğin sıcak bir ifadesidir. Kardeş şehir protokolü sadece iyi niyet ve ziyaretlerle sınırlı kalmayacak. Kuveyt ve Gaziantep şehirlerinin kardeşliği, uluslararası çerçevede sürekli işbirliği içinde devam edecektir" dedi.
Kuveyt Belediye Başkanı Abdurahman Al Hamidan ise bulvara Kuveyt şehrinin isminin verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gaziantep ile Kuveyt şehri arasında tarihten gelen bir dostluk olduğunu belirten Hamidan, geçen yıl Gaziantep'te Antep Fıstığı Festivali'ne katıldığını ve Gaziantep'i gezme fırsatı bulduğunu söyledi. Gaziantep'in önemli bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Hamidan, "Kuveytli ve Gaziantepli işadamları daha önce de bir araya gelip iş bağlantıları konusunda görüştü. İki şehir arasındaki ilişki sadece kardeş şehir ilişkisi ile sınırlı kalmayacak, ileriki yıllarda sanayi ve ticaret alanlarında da ilişkilerimizin gelişeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçen heyet, Gazantep Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü tarihi dokuyu koruma ve kentsel dönüşüm konularında Başkan Asım Güzelbey'den bilgi aldı. Kuveyt Belediye Başkanı Abdurahman Al Hamidan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yaptığı çalışmalardan etkilendiğini kaydederek, "Güzelbey'in yaptığı tarihi dokunun korunması ve kentsel dönüşüm projeleri son derece etkileyici. Biz de Güzelbey'in yaptığı çalışmaları örnek alacağız. Kendilerinden de bu konuda bize destek olmasını isteriz" dedi.

Daha sonra her iki belediye başkanı birbirlerine hediyeler sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c.g. IP: 88.227.95.xxx Tarih : 4.01.2008 11:18:35

Bulvar adının bulunduğu kavşağa gelene kadar yollarda kasisleri çukurları,tümsekleri geçmek için bayağı çaba sarfettim.Hele kavşağa 200 metre geride bir rögar çukuru vardı ki düşünce içine sanki rot kırıldı sandım.Yollar çok bozuk.Cinderesine de bir girerlerse nerdeyse teker boyu çukurlar var.