6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

'Ağzı yamuk' birinci seçildi

Özel Gonca Anaokulu, geleneksel hale getirdiği Yöresel Yemek Yarışması'nın üçüncüsünü Gaziantep'te düzenledi.

Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu'nun Balo Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, Samanyolu Televizyonu'nun Yeşil Elma Programı sunucu ve aşçısı Oktay Usta (Aymelek) jüri üyesi olarak katıldı. Yarışmaya katılan öğrenci velileri sıcak yemekler, soğuk yemekler ve tatlılar olmak üzere 3 ayrı kategoride yarıştı.

Yaklaşık 100 değişik yemek ve tatlının tadına bakan jüri üyeleri, soğuk yemeklerde Zeliha Yağış'ın yaptığı ' Fırında güveç' isimli yemeği birinci seçti. Sıcak yemeklerde ise Özden Uzer'in yaptığı 'ağzı yamuk' yemeğini birinci seçilirken, tatlılarda da Ayşe Küçük'ün yaptığı gül tatlısı birinci oldu. Yarışmada dereceye giren velilere royal halı, tam altın ve bir yıllık eğitim sigortası hediye edildi. Dereceye giren diğer bayanlara da yarışmanın sponsorları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya jüri üyesi olarak katılan Oktay Usta, yarışmaya katılan bayanlardan büyük ilgi gürdü. Yarışmada yaptığı konuşmada Türk mutfağının oldukça zengin olduğunu belirten Oktay Usta, "Mutfağımızın zenginliği bu tür yarışmalarla ortaya çıkıyor. Bu nedenle bu tür yarışmaların yapılması son derece önemli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 17:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?