3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Böbreğini satışa çıkardı

Gaziantep'te, 4 yaşındaki kızının ilik nakli için yeterli parayı bulamayan sara hastası işsiz baba, böbreğini satışa çıkardı.

Alınan bilgiye göre,15 yaşında evlendirilen Alpay Gedik (21), 4 yaşındaki kızı Elif kanser olunca perişan oldu. Sara hastası olduğu için uzun süreli bir iş bulamayan Alpay Gedik, kızını tedavi ettirmek için hastane hastane dolaştırdı. Son olarak Ankara'da bir özel hastane, ilik nakli yapabileceklerini söyleyince Elif için umut ışığı doğdu. 10 bin Euro'ya yapılacak ilik nakli için Kastamonu Milletvekilleri başta olmak üzere, birçok kişi Gedik ailesine yardımda bulundu. Ancak toplanan yardım 4 bin Euro'da kaldı. Çaresiz kalan baba, iş bulma umuduyla Kastamonu'dan akrabalarının yanına Gaziantep'e geldi.

Kızının ilik nakli olabilmesi için böbreğini satacağını söyleyen Alpay Gedik, "Ben kendi rahatsızlığımı unuttum. Öncelikle kızımın kurtulmasını istiyorum. Bugüne kadar 4 bin Euro para yardımı yapıldı. Ancak ilik naklinin olması için 10 Euro'ya ihtiyaç var. 6 bin Euro için tek çarem kaldı, böbreğimi satmak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 16:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?