4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çocuklar için önlük giyip kapı kapı dolaştı

Gaziantepli Yazar Reşat Yaşar, kız çocuklarının okula gönderilmesi için önlük giyerek, kapı kapı dolaştı. Yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı bugün, daha önce kitabını mezarlıklara giderek ölülere okutarak adını tüm Türkiye'ye duyuran Yazar Reşat Yaşar kız çocuklarının okula gönderilmesi için yine sıra dışı bir eylem gerçekleştirdi.

Önlük giyip, yaka takarak, kısa pantolonuyla Gaziantep'in kenar semtlerini dolaşan Yaşar, okula gönderilmeyen çocukları tespit etti. Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na gönüllü olarak katılan Reşat Yaşar, kapı kapı dolaşarak ailelerden kız çocuklarını okula göndermelerini istedi. Bazı ailelerin kaymakamlığın tüm çağrılarına rağmen kızlarını okula göndermediğini öğrenen Yaşar, aileleri ikna etmeye çalıştı. Yaşar, çocuklara okulu sevdirmek için zaman zaman kenar semtlerdeki çocuklarla oyunlar oynadı.

Kız çocuklarının okula gönderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını kaydeden Yaşar, "Ne kadar kız çocuğunu okula gönderebilirsek, o kadar çok mutlu olacağım. Böylece ülkemin refah seviyesini daha üstlere çıkaracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 14:33:52
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 14:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esentepeden IP: 85.98.168.xxx Tarih : 21.09.2005 11:53:08
reşat sen hala deli bir çocuksun gözlerinden öpüyorum