5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engelli kız, bakanın saçını yoldu

Gaziantep’te Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun sevmek için kucağına aldığı ziginsel engelli 6 yaşındaki Medine Yağmurca, saçlarını yoldu. Canı yanan ve çığlık atan Bakan Çubukçu'yu, Şahinbey Belediye Başkanı AKP’li Ömer Can ve yuva görevlileri güçlükle kurtarıldı.

İncelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Bakan Çubukçu, programına Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret ederek başladı. Çubukçu, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlayarak, engellileri topluma kazandırmak için öncelikli olarak zihinsel değişime ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakan Çubukçu, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i ziyaret etti.

SAÇLARI YOLUNDU

Bakan Çubukçu, daha sonra merkez Şahinbey İlçesi’ndeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 0-6 yaş grubu Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Vali Süleyman Kamçı, Asım Güzelbey ve Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’ın da eşlik ettiği Çubukçu, kapıda çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Nimet Çubukçu, yeni sünnet olan 12 çocuğa birer çeyrek altın taktı. Yuva hakkında görevlilerden bilgi alan Çubukçu, televizyon salonunda bulunan çocukların yanına gitti. Ağlayarak yanına gelen ve bir arkadaşının kendisini dövdüğünü söyleyen 6 yaşındaki Medine Yağmurca’yı kucağına alarak dinleyen Bakan Çubukçu, küçük kızın kendisine vurduğunu iddia ettiği erkek çocuğuna kızdı.

Devlet Bakanı Çubukçu, kucağında sevdiği zihinsel engelli Medine Yağmurca'yı indirip, başka çocukları da sevmek istedi. Çubukçu'nun kucağından inmek istemeyen Medine Yağmurca, sinirlenerek birden Bakan Çubukçu’nun saçlarını kavrayıp çekmeye başladı. Canı yanan ve kurtulmak için çaba harcayan Bakan Çubukçu başarılı olamayınca, imdadına Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve yuva görevlileri yetişti. Bakanın saçından birkaç tel kopartan Medine Yağmurca, oradan uzaklaştırıldı. Yine bir fırsatını bulup Bakan Çubukçu'nun yanına gelen zihinsel engelli Medine Yağmurca yeniden uzaklaştırılmak istenince ağlamaya başladı. Medine Yağmurca, ancak çikolata ve oyuncak bebek verileceği söylenince sustu.


.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 15:49:58
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 15:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?