3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Fransa Büyükelçisi GTO'da

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Gaziantep'e yapılacak yurtdışı yatırımların artmasını beklediklerini söyledi.

Ölçal, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ekonomi heyetinin GTO'yu ziyaretinde, Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere başlayan Türkiye'nin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden birinin Gaziantep olduğunu belirtti.

Gaziantep'e yapılacak yatırımların artmasını beklediklerini kaydeden Ölçal, özellikle AB ile müzakerelere başlanmasının gündeme gelmesi ile birlikte, Avrupa ülkelerinden Gaziantep'e yönelik büyük bir ilginin söz konusu olduğunu, dünyanın ekonomi devlerinden biri olan Fransız işadamları için de Gaziantep'te önemli fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

GTO olarak, Gaziantepli işadamlarının Fransız meslektaşlarıyla özellikle üçüncü ülkelere yönelik olarak birçok konuda işbirliği yapabileceklerine inandıklarını anlatan Ölçal, ''Konuk heyetin Gaziantep ziyareti, bir başlangıç olması itibariyle önemlidir.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Misyonu işbirliğiyle Gaziantepli ve Fransız işadamlarını bir araya getirecek bir toplantı düzenlemeyi kararlaştırdık'' diye konuştu. Fransız heyetin başkanı Dr. Bertrand Huby ise Gaziantep'i tanıma amacını taşıyan ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Huby, Gaziantep'in ekonomik gelişimini yerinde incelemek ve GTO ile hangi alanlarda işbirliği yapabileceklerini belirlemek için gerçekleştirdikleri ziyaretin kendileri için yararlı olduğunu, Fransız ve Gaziantepli işadamlarının burada birçok konuda önemli projeler gerçekleştirebileceklerini düşündüklerini, bu nedenle önümüzdeki dönemde yapılacak toplantının büyük önem taşıdığını bildirdi.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 11:54:38
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?