4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hastane hizmetine yağmur engeli

Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin, 8 Ağustos Pazartesi gününe kadar poliklinik hizmeti veremeyeceği bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci yaptığı yazılı açıklamada, sağanak yağış nedeniyle hastanenin zemin katında bulunan acil, klinik ve poliklinik girişlerinin su baskınına uğradığını belirtti. Prof. Dr. Ekinci, su baskınının gerçekleşmesinin ardından tüm personelin göreve çağrıldığını kaydettiği açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi destekleriyle acil durum eylem planı devreye sokulmuş ve gerekli önlemler hemen alınmıştır. Meydana gelen bu üzücü olayda herhangi bir can kaybı olmamıştır. 2. bir duyuruya kadar hastanemiz acil servisine hasta kabulü yapılamayacaktır. Su baskınına uğrayan acil, klinik ve poliklinik girişlerindeki sel suları boşaltılmıştır. Sel sularının bıraktığı çamur ve balçığın temizlenmesine devam edilmektedir. Hasar tespit komisyonları kurulmuş olup, çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir. Bu koşullarda hastanemizde yeterli ve uygun sağlık hizmeti verilemeyeceğinden 8 Ağustos Pazartesi gününe kadar poliklinik hizmetleri yapılamayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:36:24
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?