5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'İş görür' raporu verildi

Gaziantep'te, malulen emeklilik için başvuru yapan sağ kolu olmayan, sağ gözü görmeyen ve yatalak hasta olan 81 yaşındaki Hüseyin Yıldız'a "İş görür" raporu verildi.

Askerlik hizmeti hariç bin 643 gün prim ödeyen Hüseyin Yıldız, malulen emeklilik için SSK'ya başvurdu. Sağ kolu olmayan, sağ gözü görmeyen, dişleri olmadığı için konuşmakta güçlük çeken ve yatalak olarak hayatını devam ettiren Hüseyin Yıldız, SSK Bölge Hastanesi'nde sağlık heyetinin karşısına çıktı. Heyet, 81 yaşındaki Hüseyin Yıldız'ı Ankara'ya sevk etti. Yaşlı adam, SSK Başkanlığı'ndan emeklilik beklerken, "İşgücünüzün 2/3'ünü kaybetmediğinizden dolayı malulen emeklilik hakkı elde edemediniz" cevabını aldı.

Karar karşısında şok olan Hüseyin Yıldız ve ailesi, "Hata olabilir" düşüncesiyle ikinci bir başvuru yaptı. İlk raporu tasdik eden 2. raporda ise, "Genel Müdürlüğümüzce çalışma gücünüzün en az 2/3'sini kaybetmediğinizden malulen emekli olamayacağınıza karar verilmiştir" denildi.

Hüseyin Yıldız'ın oğlu Hanifi Yıldız, babasının başkasının yardımı olmadan yaşamasının mümkün olmadığını belirterek, "Babamın sağ kolu kesik. Sağ gözü de kolunun kesilmesinden sonra kör oldu. Ayakları da tutmadığı için sırtımda gezdiriyorum. Rapor alması için de hastaneye sırtımda götürmüştüm. Aldığımız cevaplar bizi yıktı. 65 yaşını dolduranlar yaş haddinden emekli oluyor. 81 yaşındaki babam sigorta kayıtlarında durumu hala aktif olarak görünüyor. Bu yaştaki bir insan nasıl çalışabilir. Babama mezarda emeklilik hakkı tanıyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 14:11:05
Güncelleme :11 Şubat 2006 Cumartesi 14:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?