5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Oğlunu bulmak için kılık değiştirdi

Gaziantep'te, 4 yıl önce ayakkabı boyacılığı yapmak için evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Şahan'ın ailesi perişan oldu.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Şahan, ilköğretim 5. sınıf öğrencisiyken 14 Nisan 2002 tarihinde kayboldu. O gün ayakkabı boyacılığı yapmak için evden çıkan Mehmet'ten bir daha haber alınamadı. 6 kardeşin en küçüğü olan Mehmet'in kaybolması, TIR şoförlüğü yapan baba Nezir Şahan'ı (62) yıktı. Hastalanarak yatağa düşen Nezir Şahan, çalışamaz hale geldi.

Oğlunun ailesine çok düşkün olduğunu ve kaçmasının mümkün olmadığını söyleyen anne Avaş Şahan (52), oğlunun yasadışı örgütler veya organ mafyası tarafından kaçırılmış olabileceğinden endişe ediyor. Bugün 16 yaşında olan oğlu Mehmet'i bulmak için çalmadık kapı bırakmayan anne, kimsenin girmeye bile cesaret edemediği sokak çocuklarının barınaklarını gezdi, ancak buralarda da çocuğunun izine rastlayamadı.

Bir yakınları Mehmet'i Antalya'da ayakkabı mağazasında gördüğünü, ayaküstü konuştuklarını söyledi. Mehmet'in ayakkabıya olan düşkünlüğünü bilen aile, çocuklarının o kişi olduğuna inandı. Bunun üzerine Antalya'ya giden ağabey, 2 ay süren aramaları sonuç vermeyince tekrar Gaziantep'e dönmek zorunda kaldı.

Oğlunun fotoğrafına bakarak sürekli ağlayan anne Avaş Şahan, 4 yıldır ailece yaşamadıklarını söyledi. Oğlunu en son gören kişinin kim olduğunu bilmediklerini ifade eden anne Şahan, "Mehmet, evine ve ailesine çok düşkündü. Özellikle babasını çok severdi. Merakta kalmayalım diye akşam karanlık olmadan eve gelirdi. O gün maç vardı. Kahvehanede herkesin maç izleyeceğini söyleyerek, ayakkabı boyamak için evden çıkarak kahvehaneye gitti.

Ve bir daha kendisinden haber alamadık. Uyku bize haram oldu. Her telefon çalışında belki odur diye hepimiz birden telefona koşar olduk. Dilenci ve bohçacı kılığına girerek, Mehmet'i bulmak için gezmedik yer bırakmadım. Babası hastalandı, ben de astım hastası oldum. İnsanlık adına yavrumu görenler varsa bize haber versinler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 10:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?