4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ortaoyunculardan belediyeye siyah çelenk

Gaziantepli ortaoyuncular, Ramazan Şenlikleri'nde kendilerine sahne hakkı tanınmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in makamına çıkmak isteyen tiyatrocular ile polis arasında arbede yaşanırken, ayaklar altında kalan bir cüce baygınlık geçirdi.

Sahne kıyafetleriyle yürüyerek belediye binası önüne gelen Hacivat, Karagöz, İbiş ve Cüceler'den oluşan ortaoyuncular, burada Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i protesto amacıyla başkanlık kapısına siyah çelenk bıraktı.

Başkan Güzelbey'in kimseye haber vermeden Ramazan Şenlikleri'nin ihalesini İstanbul'dan bir firmaya verdiğini ve kendilerini bu şekilde ekmeklerinden ettiğini iddia eden Özel Gaziantep Ortaoyuncuları Sözcüsü Murat Doğan, "Biz Gaziantepliyiz. Dedelerimiz bu toprakta şehit oldu. Tiyatro ekibimizle Gaziantep'i Türkiye'de ve yurt dışında çok iyi temsil ettik. Bu kentten oy alan başkanımız, Ramazan Şenlikleri'ni biz Gaziantepli tiyatroculardan habersiz, gizli bir şekilde İstanbul'daki bir organizatör şirkete 300 milyar liraya ihale etti. Ramazan Şenlikleri'nde sahne almak bizim en tabii hakkımız. Bu hakkımız bizlere verilene kadar açlık grevine başlayacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan cücelerle birlikte belediye başkanının makamına çıkmak isteyen ortaoyunculara polis engel oldu. Polislerin ikazlarına rağmen belediye binasına girmeyi başaran tiyatrocular, bu kez karşılarında Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Meriç'i buldu. Meriç, bu şekilde resmi bir binaya giremeyeceklerini ve buna kendisinin izin vermeyeceğini söyledi. Yaşanan tartışma ve arbede sırasında cücelerden biri baygınlık geçirdi. Bina dışına alınan cüce, uzun süre kendine gelemezken, arkadaşları uyandırmak için yoğun çaba sarfetti.

Arkadaşlarının ayılmasının ardından tiyatrocular alkışlarla Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e protestolarını sürdürerek, belediye binasından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 14:54:57
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 14:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?