3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Temizlik baskını

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, temizlik maddesi üretimi ve satışı yapan işyerlerinde denetim yaptı.

Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Aziz Kılıç ve beraberindeki ekip, yapılan denetimler sırasında, gıda maddesi satan ve üretimini yapan esnafa, gıda maddesinin sağlıklı üretimi ve satışı konusunda bilgi verdi.

Kılıç, esnafa özellikle etiket bilgileri ve açıkta satış yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Bugün başlayıp, devam edecek olan denetimlerin amacının, esnafı bilinçlendirmek olduğunu ifade edenz Kılıç, şunları söyledi:

''Denetimlerin amacı, esnafa ceza vermek değil, bilgilendirilmelerini sağlamak. Denetim yapılan işyerlerinin sahiplerine ve çalışanlarına kurallara uymaları konusunda gerekli her türlü bilgiyi verip, eğitim vermiş olduğumuza dair de bir tutanak hazırlayıp veriyoruz. Tabi ki bundan sonra yapılacak olan denetimlerde, kurallara uygun üretim ve satış yapmayan esnafımızı cezalandırma yoluna da gideceğiz. Temizlik maddelerinin üretimi ve kullanımı çok önemli. Bizim amacımız, halkın sağlığını koruyabilmek. Bilindiği gibi temizlik maddeleri, cilt kanseri de dahil olmak üzere insanlarda bir çok tehlikeli hastalığa neden olabiliyor."

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 11:49:38
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 12:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?