4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Türkiye'nin baklavası G.Antep'ten

Kurban Bayramı nedeniyle Gaziantepli baklavacılar Türkiye'nin yaklaşık 45 ilinden yapılan baklava siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından Gaziantepli baklavacıları arayan vatandaşlar Kurban Bayramı'nda misafirlerine ikram edecekleri baklavaları sipariş ediyor. Dünyaca ünlü Antep Baklavasını almak isteyen vatandaşlar günler öncesinden sipariş veriyor. Otobüs ve uçak kargoları ile Gaziantep'ten gönderilen baklavalar sahiplerine ulaştırılıyor. Bayrama 3 gün kala yüzlerce siparişi yetiştirmeye çalışan Gaziantepli baklavacılar gösterilen bu ilgiden dolayı memnun.

İmam Çağdaş Kebap ve Baklavaları adlı iş yerini işleten Burhan Çağdaş, Türkiye'nin yaklaşık 45 ilinden sipariş aldıklarını belirterek, "Yıllardır Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden sipariş edilen baklavaları üretiyoruz. 8 ayrı çeşidi bulunan Antep Baklavası beğeniyle tüketilmektedir. Özellikle bayramlarda yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Verilen siparişleri 30 kişilik bir ekiple karşılamaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Antep Baklavası üretin bir çok işyeri, Kurban Bayramı nedeniyle baklavaya gösterilen büyük ilgiyle üretimlerini yüzde yüz oranında artırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?