4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Esnaflar güven tazeledi

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Hulusi Kurtuluş tekrar başkanlığa seçildi.

Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan genel kurul toplantısına, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Defterdar Mustafa Akdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, sivil toplum kuruluşları ve diğer oda başkanları katıldı. 3 yılda bir gerçekleştirilen ESOB seçimine mevcut Başkan Hulusi Kurtuluş ile Kızıltepe Esnaf Odaları Başkanı Murtaza İnan aday olarak gösterildi. Yapılan oylama sonucunda 150 seçmenden 78'nin oyunu alan Hulusi Kurtuluş, tekrar başkanlığa seçildi. Yeni yönetime başarı dileyen Belediye Başkanı Metin Pamukçu, "İnanıyorum ki, yeni gelen yönetim, şu ana kadar gelen çizgiyi daha da ileriye götürecektir. Öncelikle birlik ve beraberliğimizi tesis edeceğiz. Bunu çok söyledik, ama tekrar edelim. Çünkü güçlerimizi bir araya getirebilirsek, büyük bir sinerji oluşturabiliriz. Şöyle bir baktığımda, bazı sektörlerin olması gerektiği yerde olmadığını ve hatta geriye düştüğünü görüyorum. Bunun için hep birlikte Mardin için seferber olup daha iyiye götürmek için çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda turizm açısından potansiyeli günden güne yükselen Mardin'i ziyaret eden turistler için yapılması gerekenleri en kısa zamanda görüşerek, yürürlüğe koymamız lazım" dedi.

Birlik başkanlığına seçilen Hulusi Kurtuluş ise, Esnaf Odaları Birliği'nin temel amacının, odalar arasındaki uyumu ve işbirliğini sağlamak, ortak sorunlara ve sıkıntılara karşı güç birliği oluşturmak, yani açık bir el gibi duran teşkilatı bir yumruk haline getirmek olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği çerçevesinde oluşan fonları işte bu anlamda, esnafımızın hizmetine sokmak zorundayız ve marka oluşturmalıyız. Bunu yapabilmek zor değil. Mardinli olarak bunları yapabilmek için, güçlerimizi birleştireceğiz. Ben olmayacağız, biz olacağız. Mardin'in sahip olduğu değerleri şöyle bir gözden geçirin ve eğer bütün bunları ekonomik olarak kullanmıyorsak, şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız. Herkes bilsin ki devletin bu anlamda tüm kaynakları seferber edilmiştir. Mardin'in geleceğine dair projeler üretiliyor. Bu projelerin oluşturulmasında odalarımızın işbirliği şart. Seyreden toplum olmayalım. Mardin'in şekillenmesinde herkes elini taşın altına soksun" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?