3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Kaçak LPG istasyonlarına savaş

Mardin'de her geçen gün değişik semt ve mahallelerde bir yenisi kurulan kaçak LPG istasyonlarına karşı savaş açan Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, "Bu mücadele sadece o mahalleleri değil, tüm kenti ilgilendiriyor. Sabrımız taşma noktasına geldi. İnsanların can ve mal güvenliğini tehdit eden kaçak LPG istasyonlarına karşı mücadelede geri adım atmayacağız" dedi.

Daha önce de İl Koordinasyon Kurulu ve Belediye Meclis toplantılarında konuyu defalarca gündeme getiren Belediye Başkanı Metin Pamukçu, ana cadde üzerinde yasalara aykırı olarak kurulan LPG istasyonlarına karşı etkin mücadele başlattı. Mart ayı meclis toplantısında LPG istasyonları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Pamukçu, "Defalarca gündeme getirmeye çalıştığımız kaçak LPG istasyonları konusunu bir düzene sokmak için belediye olarak iddialıyız" dedi. Başkan Pamukçu, LPG İkmal İstasyonlarının Ruhsatlandırılmasına Dair Yönetmeliğe göre, yürürlükteki mevzuatlara uymayıp kaçak olarak kurulan, çevre ve insan sağlığı açısından risk taşıyan ve plan tadilatları reddedilen kaçak istasyonların faaliyetine kesinlikle göz yummayacaklarını ifade ederek, "Belediye meclisine akaryakıt ve LPG istasyonu açmak için ruhsat talepleri geliyor.

Bu talepler, komisyonlarda inceleniyor ve mecliste karara bağlanıyor. Kriterlere uymayan başvurular, komisyonların önerisiyle reddediliyor. Mahalle aralarında, hastane ve okul gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu yerlere yakın olan kaçak istasyonların çalışmalarına asla göz yummayacağız. Belediyemiz tarafından sökümü yapılan istasyonları da mercek altına alarak, yeniden faaliyete geçip geçmediklerini denetliyoruz. Tespit ettiklerimiz hakkında en kısa sürede gerekli uyarıları yapıp faaliyetten men ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaçak LPG istasyonlarını 'denetimsiz bomba merkezleri' olarak niteleyerek bunlara karşı mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Pamukçu, "Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan kaçak LPG istasyonu sayısı 5-6 civarında. Görev bölgelerimizde bu tür istasyonların kurulması karşısında tavizsiz bir tutum takınıyoruz. Sıkı bir denetimle bu tür istasyonların kurulmalarını engelliyoruz. Kaçak olarak kurulan bazı istasyonları da yıkma kararı aldık. Bu mücadelemizde engellemelerle karşılaşıyoruz.

Kaçak istasyon kuranlar, sırtlarını bu alanda var olan hukuki boşluklara ve bazı güç odaklarına dayamışlar. Hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır ki Mardin Belediyesi, tüm engellemelere karşın mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Konuyla ilgili tüm kurumları da gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 15:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?