4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İş adamlarına yemek

Belediye Başkanı Pamukçu tarafından verilen yemekte, MARGİAD Başkanı Ferhan Ademhan, çalışmalarından dolayı başbakanın kendilerine teşekkür yazısı gönderdiğini söyledi.

MARGİAD'a üye Mardinli iş adamlarını, Bilen Otel'de verdiği yemekte bir araya getiren Mardin Belediye Başkanı ve aynı zamanda derneğin ikinci başkanı Metin Pamukçu, iş adamlarını Mardin'de yatırım yapmaya çağırdı. İldeki ekonomik durum ve yatırımlar konusunda yapılması gereken çalışmaların görüşüldüğü toplantıya, Vali Temel Koçaklar da katıldı.

MARGİAD'ın faaliyetlerinin sinevizyon gösterimi eşliğinde anlatıldığı gecede bir konuşma yapan Dernek Genel Başkan Vekili Mardin Şube Başkanı Ferhan Ademhan, dernek olarak kentin dünü, bugünü ve yarını için çalıştıklarını söyledi. Ademhan, Mardin'de ilk defa BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO dosyasının dernekleri aracılığıyla hayata geçirildiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ve KKTC'nin tüm genç iş adamları ve yatırımcılarını Mardin'de bir araya getirerek düzenlediğimiz toplantıyla, Mardin'in tanıtımında büyük bir çığır açtık. Şehre getirdiğimiz Avrupalı parlamenterler sayesinde, Türkiye'ye daha müzakere tarihi verilmeden, biz Avrupa'da kulis çalışmalarına başladık. Bunun semeresini, Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan'ın bize gönderdiği teşekkür yazısıyla ortaya koyduk. Başbakan, 17 Aralık'ta Brüksel'de Türk asıllı Avrupalı parlamenterlerden Türkiye lehine destek isterken, oradaki Avrupalı parlamenterlerden Fatma Şahin, elindeki kınayı Başbakan'a göstererek, 'Biz zaten çalışmalarımızı siz gelmeden önce Mardin'de başlattık. Elimdeki kına, Mardin'de Mardinli Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıdan sonra belediye başkanının eşi tarafından elime sürüldü' ifadesini kullanınca, sayın Başbakanımız da Türkiye'ye gelir gelmez bize bir teşekkür yazısı gönderdi" dedi.

Mardin'de hem dernek yönetimine hem de belediye başkanlığı görevlerine geldikleri günden beri çalışmalarını isteyerek ve büyük bir aşkla yaptıklarını ifade eden Başkan Pamukçu, iş adamlarına seslenerek, "Mardin'de yatırım için arazi vardır. Altyapısı bitmiş bir şekilde, sanayie elverişli bir durumda hazır beklemektedir. Mardin'de ulaşım sorunu olmadığı gibi, havaalanı ve demiryolları Suriye, Irak ve İran'a en yakın olan Mardin ilimiz, yatırım için dört dörtlük bir fırsattır. Yatırım yapmak isteyenlere büyük bir fırsat var burada. Kısa bir zaman sonra Mardin'e yatırımda bulunmak isteyenler, birbiriyle yarışacak" şeklinde konuştu.

Gecede derneğe üye iş adamlarından Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik'in rozetini takan Vali Temel Koçaklar, çalışmalarından dolayı Ferhan Ademhan başta olmak üzere, dernek üyesi iş adamlarına teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:28:44
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 14:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?