4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İstanbul Mardin hattına 'kadından kadına köprü'

Kadın Girişimciler Derneği (Kagider)’in koordinatörlüğünde, İstanbul’da moda ve tekstil tasarımı eğitimi almakta olan öğrencilerin Mardin’de sandıklarda saklı kalan, unutulmaya yüz tutmuş özgün değerlerden oluşturacakları tasarımları ”Kadından Kadına Köprü” projesi kapsamında, girişimci projelerine dönüşüyor.

Projenin ilk adımı olarak, Yeditepe Üniversitesi’nden seçilen altı başarılı Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencisi, araştırmalar için Mardin’de misafir ediliyor.

KAGİDER’in ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi), GAP/GİDEM (Girişimcilik Geliştirme Merkezi), Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile geliştirdiği “Kadından Kadına Köprü” projesi, Dünya Bankası’nın düzenlediği “Yaratıcı Kalkınma Fikirleri” Yarışmasında dereceye girdi ve Dünya Bankası tarafından finanse ediliyor.

Öğrenciler, buradaki gözlemlerini tasarımlarına aktararak, bu çalışmaların birer girişimcilik projesine dönüşmesine öncülük edecekler. Öğrencilerin ortaya çıkaracakları tasarım örnekleri ile Mardinli kadınlar yeni pazarlar bulabilecekleri ürünler geliştirecek.

Proje çerçevesinde öğrencilerin, Mardin’in geleneksel ve özgün modellerinden esinlenerek ortaya çıkaracakları tasarımlardan en orijinal ve uygulanabilir olan üç tasarım seçilecek. Seçilen tasarımlar için Ekim ayında Mardin’de ödül töreni yapılacak. Ödüle layık görülen üç tasarımın, global pazarlarda satışının yapılabileceği ürünlere dönüşmesi için girişimci kadınlarla işbirliği yapılacak.

Bu projede, Yeditepe Üniversitesi “İtalyanca ve Türkçe Moda/Tasarım Bölümü” öğrencileri ve KAGİDER üyesi girişimci kadınlarla, Mardin kadınları arasında kurulan köprü ile kadın istihdamının ve girişimciliğinin geliştirilmesine katkı sağlanması, beceri transferi aracılığıyla, kadınlarının sosyal gelişimine destek olunması hedefleniyor.

Projeye Mardin Valisi ve Belediye Başkanı yerel destek veriyor. Proje için tasarlanmakta olan ürünlerin hayata geçirilmesi konusunda, değişik kuruluşlardan sponsorluk desteğinin de sağlanması ise, öğrencilerin çalışmalarının uluslar arası pazarlara taşınmasına daha güçlü bir katkı sağlayacak.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 12:46:18
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 13:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?