3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Devlet hastanesine tomografi

Mardin Devlet Hastanesi, tomografi cihazına kavuşuyor, Sağlık Bakanlığı tarafında onayı çıkan tomografi cihazı için Mardin Devlet Hastanesi'nde yer tespiti yapıldı.

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hıdır Çiftçi, Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde çıkan onay ile birlikte hastanenin tomografi cihazına kavuştuğunu belirterek, hastaların ücret ödemeden bu hizmetten yararlanacağını söyledi. Bölge hastanesi konumunda olan ve 200 yataklı kapasiteye sahip olan Mardin Devlet Hastanesi'nin günde ortalama 2 bin 500 kişiye sağlık alanında hizmet verdiğini söyleyen Dr. Çiftçi, "Hastanemizde tomografi cihazı olmadığı için hastalarımız, dışarıda para karşılığında veya başka bir ile sevk edilerek filmlerini çekmek zorunda kalıyorlar. Şu anda hastanemizin bünyesinde oluşturduğumuz odanın teknik donanımını tamamladıktan sonra en geç 1 ay içinde hastalarımıza tomografi hizmeti vereceğiz" dedi.

Tomografi cihazını çalıştırmak için teknik bir ekip oluşturduklarını kaydeden Çiftçi, "Günde ortalama en az 700 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip olan tomografi cihazının yanı sıra, diğer tıbbi tahliller de yapılacaktır. Hastanemizin diğer sıkıntılarını gidermek için yoğun bir çalışma temposuna girdik" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 14:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?