8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Doktorlara saldırıya sert tepki

Mardin'de görev yapan sağlık çalışanları, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir hekime yapılan silahlı saldırıya tepkilerini, iki dakika sessiz kalarak gösterdi.

Mardin Devlet Hastanesi önünde toplanan ve aralarında Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri, sağlık sendikası üyeleri ve hastanede görev yapan sağlık personelinin bulunduğu grup, basın açıklaması ile saldırıyı protesto etti. 2 dakika sessiz kalan sağlıkçılar adına açıklamayı okuyan Mardin-Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Çılgın, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'nin uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Mardin'de son dönemde kendisinin de aralarında bulunduğu 10'a yakın doktorun saldırıya uğradığını belirten Dr. Çılgın, sağlıkçıları bu kadar kolay hedef haline getiren sebebin ne olduğunun araştırılmasını isteyerek, yapılan saldırıların sadece kriminal vaka olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi. Hastaneye tedavi olmaya gelen hasta ve yakınlarının da destek verdiği açıklamada Dr. Çılgın sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık personelleri olarak üzgün, kırgın ve kaygılıyız. Bu olay ne ilk, ne de son olacak.

Biz sürekli hasta yakınları ile karşı karşıya kalıyoruz. Tehditler, saldırılar, ardından cinayetler. Sistemin kurbanı olduk. Biz de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yetkililer buna bir çare bulsun".
Grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:43:39
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 14:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
t.acar IP: 81.215.61.xxx Tarih : 12.01.2008 15:14:11

hayat kurtarıcılarını bu kadar kolay silen sistemi merak ettim doğrusu bu olayların önüne geçmek gerekir çünkü bu sadece bir doktorun sonu değil ayrıca kurtarabileceği onca insanın hayati meselesi ama şuu da belirtmek isterim doktorların hipokrat yemini etmelerine rağmen doktorlar(aralarında ki istisnalar)görevini tam anlamıyla yapmadıklarını düşünüyorum ama inandığım bi şey var bir insan bir toplum etmez yetkili merciler gereğini inşallah yapar.