7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Anaokulunda trajikomik tatbikat

Şanlıurfa'daki bir anaokulunda düzenlenen yangın tatbikatında kullanılan yangın tüplerin içerisinde kimyevi toz yerine su bulunduğu, bazı tüplerin ise boş olduğu görüldü.

Sivil Savunma Teşkilatı'nın 47. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye ekipleri, Şanlıurfa Merkez Anaokulu'nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın tatbikatı öncesinde sirenler çaldı. Daha sonra anaokulundaki "Minikler, Afacanlar, Tavşanlar ve Tivitiler" sınıf öğrencileri, itfaiye erlerinin yardımıyla koşarak okul bahçesinde toplandı. Bir itfaiye eri, yaktığı ateşi okulun yangın tüpüyle söndürmek istedi. 2 yangın tüpünün içinde kimyevi toz yerine köpüklü su bulunurken, 1 tüpün içi de boş çıktı.

Bu arada, çatıda mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması için itfaiye aracı okul bahçesine girmek istedi. Okul kapısının dar ve yüksekliğinin kısa olmasından dolayı araç içeriye giremedi. İtfaiye erlerinin uzun uğraşları boşa çıkarken aracın öncamının üzerinde "Şoförlerin dikkatine. Bu araçla Urfa sınırları içerisindeki hiçbir tünelden geçemezsiniz. Araç yüksekliği buna yeterli değildir" yazısının olduğu görüldü.

Öte yandan, Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Amiri Halil Alper, 12 Mart'a kadar tatbikatların okullarda süreceğini belirterek, "Bütün ilköğretim okullarında tatbikat yapacağız. Yangın hakkında bilgi veriyoruz. Okullarda eksiklikleri görüyoruz. Yangın söndürme cihazı ve merdivenleri olmadığını tespit ettik. Dar gelen kapıların yükseltilmesi için gerekli bilgileri yetkililere veriyoruz" dedi.

Merkez Anaokulu Müdürü Filiz Ok ise, eğitim çalışmalarında pek çok ekinliğe yer verdiklerini ve bunun içinde de yangın tatbikatı olduğunu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 14:27:07
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 14:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?