5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Karne sevincini tarlada yaşadılar

Şanlıurfa'da okulların kapanış gününde birçok öğrenciye karneleri, aileleriyle birlikte çalıştıkları tarlada verildi. Okula gelen birçok öğrenci ise karnelerini aldıktan sonra ailelerinin bulunduğu tarlalara koştu. 

Okullarda eğitim sezonunun son zili tatil için çaldı. Öğrenciler 180 günlük yorucu bir eğitim sezonunun ardından karnelerine kavuştu. Okulöncesi eğitimdeki yaklaşık 702 bin, ilköğretim okullarındaki 10,8 milyon ile liselerdeki 3,2 milyon öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 8 Eylül'e kadar tatil yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl farklı bir uygulamaya da giderek takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere yaz tatilinde okuyacakları birer kitap hediye etti. Karnesinin yanına takdir ve teşekkür belgesini de ekleyen öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Kırık notu bulunarak bir üst sınıfa geçen öğrenciler tatile mutlu ve huzurlu girdi. Ancak zayıfı olan öğrenciler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Kırık notu bulunan öğrencilerin hüznü yüzlerine yansıdı. Bazı öğrencilerin ağladıkları görüldü. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 650 bin civarındaki öğretmen ise sınavlar tamamlandıktan sonra temmuzdan itibaren tatile başlayabilecek. Lise son sınıftaki öğrenciler ise 15 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da 22 Haziran 2008'de yapılacak Yabancı Dil Sınavı'na girecek. Şanlıurfa'da eğitim-öğretim döneminin son gününü öğrencilerin büyük bir bölümü tarlada çalışarak geçirdi. Sabah saatlerinden itibaren okul bahçesinde toplanan öğrencilere karnelerini dağıtan Horoz Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni İbrahim Ünver, okula gelemeyen öğrencilerin karnelerini vermek üzere bir kenara ayırdı. Karne dağıtım töreninden sonra ayırdığı karneleri alan Ünver, tarlaları dolaşmaya başladı.

Öğrencilerini tek tek bulan öğretmen, karneleri dağıttı. Karnesini tarlada alanlardan biri de 5. sınıf öğrencisi ve okul birincisi olan Fatma Eles'ti. Karnesi 'pekiyi'lerle dolu öğrenci, okul birincisi olduğunu öğretmeninden öğrendi. Hem çalışıp hem okumak zorunda olduğunu anlatan Fatma, "İş olunca tarlaya gidiyoruz. Hep okula gitmek isteriz ama böyle bir imkanımız yok." diye konuştu. Fatma, büyüyünce doktor olmak istediğini söyledi. Bazı öğrenciler de okuldan karnesini aldıktan sonra soluğu tarlada çalışan ailesinin yanında aldı. Karneyle birlikte aldıkları takdir ve teşekkür belgelerini gösteren çocuklara babaları harçlık verdi. Murat Gezer, Şanlıurfa

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 19:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?