7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Arkadaşlarını tarladan kurtardı

Havaların ısınmasıyla başlayan tarım mevsimi sebebiyle Güneydoğu'da yaşanan tarım göçü bir kez daha gündeme geldi. Bölgenin birçok ilçesinden tarım işçileri göç ederken Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde lise öğrencisi Özlem'in mektubu tarım işçisi çocukların sesi oldu. 

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde yaşayan ve her yıl ailesiyle tarım işçisi olarak gittiği için karnesini alamayan Özlem Tatlı, bu yıl Kaymakam Seddar Yavuz'a mektup yazdı. Ailesinin maddi imkansızlıklar sebebiyle batı illerine giderek çalışmak zorunda kaldığını belirten Özlem Tatlı mektubunda, "Babamın parası olmadığı için kendi memleketimi ve arkadaşlarımı burada bırakarak uzaklara gidiyorum. Okulumu ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlardan ayrı kalmak istemiyorum. Eğer bana yardım ederseniz okuldan ayrılmam. Ben okumak istiyorum" ifadelerine yer verdi. 

Siverek Kız Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Özlem Tatlı'nın mektubunu okuyan Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, hemen Tatlı ailesiyle irtibata geçerek Özlem'in okula devam etmesi için burs imkanı sağlayacağını söyledi. 

Özlem'in mektubu üzerine diğer tarım işçisi çocukların durumlarına da el atan Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ırgata gitmek istemeyen ailelerin çocuklarına burs imkanı sağlamaya karar verdi. Şimdilik 5 bin çocuk için burs imkanı sağlayan Kaymakamlık ilerde bu rakamı yükseltmeyi amaçlıyor. Böyle bir uygulama başlatan Siverek Kaymakamlığı lise öğrencileri için 150 YTL, ilköğretim öğrencileri içinse 100 YTL burs miktarı belirledi. 

Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, çocukların okuldan uzaklaşmamaları için gereken çalışmayı yapacaklarını açıkladı. Ailelere maddi destek olmak için bu uygulamaya karar verdiklerini anlatan Yavuz, ilçedeki çocukların eğitimlerine devam etmelerini istediklerini ifade etti. 

Siverek İlçesi'nde yaklaşık 10 bin yoksul ilk ve ortaöğretim öğrencisi her yıl eğitim-öğretim dönemi bitmesine 2 ay kala ailelerinin geçimine katkıda bulunmak için okul idaresinden izin alarak, çalışmak için aileleriyle yola çıkıyor. Başta Harran, Çukurova ve Söke'de aileleriyle tarlalarda çalışan çocuk ırgatlar, okulların açılmasından 2 ay sonra evlerine dönüyor.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 21:33:57
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 19:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?