7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Eğitim için çay partisi

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, "Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde çay partisi düzenlendi. 

Vali Ziya Çoker İlköğretim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çay partisine Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, Suruç Kaymakamı Avni Oral'ın eşi Hande Sinem Oral, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Türkan Saylan, Garnizon Komutanı Vekili eşi Sema Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü'nün eşi Yıldız Özdemir, çok sayıda öğretmen ve vatandaş katıldı. 

Kaymakam eşi Avukat Hande Sinem Oral, "Yeryüzünde kalkınmış ve gelişmiş bütün ülkeler, aynı zamanda eğitimde de ciddi mesafeler almıştır. Tersinden olaya baktığımız zaman ise, eğitimde çok iyi mesafe kat etmemiş ülkeler sefalet içinde kalmıştır. Bizler eğitime önem vererek, özellikle köy okullarında okuyan öğrencilerimizin bilgisayarla tanışmaları ve bilgisayarla eğitim görmeleri için seferber olmayız" dedi. 

Sinem Oral, çay partisinden elde edilecek gelirle Suruç İlçesi'ne bağlı köylerde bulunan 46 okula bilgisayar alınacağını ifade etti. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Oral, bilgisayarsız hiçbir köy okulu bırakmamayı hedeflediklerini söyledi.
Çay partisine katılan bayanlar, müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 19:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?