7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Kursu bitirenlere belge

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde düzenlenen okuma-yazma kurslarını bitiren kadınlara belgeleri verildi. Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'ın katıldığı törenlerde, genç kızların el emeği eserleri de sergilendi.

Bozova İlçesi'nde Pınar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi'nin eşi Ayla Yavaşcan, Bozova Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. İlçede düzenlenen kurslarla ilgili bilgi veren Bozova Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, ilçe merkezi ve köylerinde 32 adet mesleki, sosyal ve kültürel kursların açıldığını, bu kurslardan 533'ü kadın 258'i erkek olmak üzere toplam 791 kursiyerin yararlandığını bildirdi. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik 12 adet birinci ve ikinci kademe okuma-yazma kursu düzenlendiğini ifade eden Polattaş, "Bozova Kaymakamlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) işbirliğiyle faaliyetler devam ediyor. Halıcılık, giyim, tiyatro, ana çocuk sağlığı ve eğitimi konularında bayanları bilgilendiriyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da herkes okuma yazma öğrenene kadar kursların devam edeceğini söyleyen Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, "Okuma-yazma kursları, okuma yazma bilmeyen hiçbir fert kalmayana kadar devam edecek. Kadınların kurslara katılımları ve ilgileri mükemmeldi. Hepsini tebrik ediyorum. Okuma-yazma kurslarında hedef orta yaşın üzerindeki vatandaşlardır. Gençlerin okula gitmesi ve devam etmesi bizi memnun etti" diye konuştu.

Vali eşi Ayla Yavaşcan, Bozova İlçesi'nde ÇATOM binasında halıcılık, makine nakışı, ana çocuk sağlığı, kuaförlük, temel giyim kurslarında incelemelerde bulunarak, kursiyerlerle sohbet etti. Okul öncesi ana sınıfını da ziyaret eden Ayla Yavaşcan, çocuklarla da sohbet ederek onlara oyuncak hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 21:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?