7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Harran'da mezuniyet çoşkusu

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nden (HÜ) bu yıl mezun olan öğrenciler, mezuniyet töreninde diplomalarını aldı. 

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü'nde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. Öğrencilerin geçit töreniyle başlayan programda Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi Ayşegül Kutuay bir konuşma yaptı.

 Mezunlar arasında bulunan 45 yaşındaki 10 çocuk babası Seyit Ahmet Altun, 2 yıllık Elektrik Bölümü'nü bitirmenin mutluluğunu yaşadı. Altun, kendisinin ailesine örnek olduğunu söyleyerek, 2 yıl önce üniversite sınavlarına girdiğini ve kazandığını ifade etti. Okul yaşantısı boyunca derslerinde oldukça başarı gösterdiğini söyleyen Altun, "Amacım 2 yıl daha okuyarak 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamaktır. Eğer ben bu yaşımda üniversitede mezun olabiliyorsam, aynı başarıyı çocuklarımın da göstermesini istiyorum. Ben onlara örnek olmak için okudum" dedi. 

Bu arada 1. lig hakemlerinden Serdar Tatlı da mezuniyet coşkusunu ailesiyle birlikte yaşadı. 2 yıllık Pazarlama Bölümü'nden mezun olan Tatlı, üniversite okumanın hakemlik yapmaktan daha zor olduğunu söyledi. HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, törende yaptığı konuşmada, bu yıl toplam bin 186 öğrencinin mezun olacağını söyledi. Mezun olan fakülte birincilerine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Rektör Uğur Büyükburç tarafından diplomalarıyla hediyeleri verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, Harran Ateşi Gösteri Grubu'nun etkinliklerini izledikten sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Gece, havai fişek gösterisiyle sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 00:52:59
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?