8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Rektör Büyükburç'tan akademisyenlere sitem

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Ziraat Fakültesi bünyesindeki akademisyenlerle toplantı yaptı. Büyükburç, uluslararası 22 yayın yapan Ziraat Fakültesi akademisyenlerine sitemde bulundu.

Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan Konferans Salonu'nda akademisyenlerle biraraya gelen Rektör Büyükburç, "Eğitim kalitesinin yansımasında Harran Üniversitesi olarak 13 Prof. Dr. 12 Doç. Dr. 40 Yrd. Doç. Dr. ile hizmet veriyoruz. Önümüzdeki günlerde kadro artışına gidilecek.Burada bir takım eksiklikler ve sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle Ziraat Fakültesi olarak batı ülkelerdeki ziraat fakültelerinden akademisyen olarak çok fazla eleman vardır. YÖK kadro konusunda üniversitelerde Avrupa standardına gidecek. Bu konuda bilgi eksiklikleri giderilecek. Harran Üniversitesi diğer üniversitelere göre daha fazla ayrıcalıklıdır. 2006 yılında bütçesi yüzde 50 oranında bir artışı vardır" dedi.

Ziraat Fakültesi'nin bilim potansiyeli bakımından en zayıf olan bölümler arasında bulunduğunu belirten Rektör Büyükburç, "Burada bütün akademisyenler herkes kendini bir sorgulasın. Bu bölgede bu fakülte çok şey başarmalı. Ancak bilim performansı konusunda uluslararası 22 yayınla en düşük sırada yer almaktadır. TUBİTAK en fazla desteği bizim üniversitemize veriyor. Burada bizler bireysel projeler daha fazla destek vermeliyiz. Buradaki akademisyenlerimiz özelliğine göre çalışan tarımda oldukça zayıf bir durumdayız. Bu konuda korukluda GAP Uluslararası Enstitüsü'nün kurulması için yeni çalışmalar başlattık. Bu kuruluşta akademisyenlerimiz hem burayı yönetecekler hem de bilim adına yeni projeler geliştirecekler. Üniversite olarak tarımsal sorunlar üzerinde çalışmalar yapmalıyız. Halen bölgemizde yüzde 90 tarım alanı kullanılmamaktadır. Bunun için yeni bilimsel çalışmalara hız verilmesini istiyorum. Bizlerin bu topluma devlete karşı sorumluluklarımız var proje üretin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 22:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?