30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

'Tarla' timi iş başında

Şanlıurfa'da başlatılan 'Tarladan Okula' kampanyası için çalışmalar hızla sürüyor. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Halil Çiftçi başkanlığında 3 bayan öğretmen ve 3 erkek öğretmenin görev aldığı tarla timi, Harran Ovası'ndaki pamuk tarlalarında çalışan çocukları tek tek belirliyor. Okuldaki derslerine gitmek yerine tarlada çalışan öğrencileri belirleyen tarla timi bu çocukların okullu olmalarını sağlıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tahsis ettiği araçlarla tarlaları gezerek buldukları öğrencileri hemen okula kaydeden ve onlara önlük, çanta, kırtasiye malzemesi gibi yardımlarda bulunan öğretmenler, kısa sürede 82 öğrenciyi belirledi.

Harran Ovası'nı tarayarak tarlada olan öğrencileri okula kazandırma amacıyla yapılan çalışma hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, "Öğretmenlerimizin belirlediği çalışan çocuklara her türlü yardımı yaparak okula kazandırmaya çalışıyoruz. Ailelerinden aldığımız çocukları Harran'daki Yatılı İlköğretim Bölge okuluna yerleştiriyoruz. Böylelikle çocuklar çalışmak yerine okullarında eğitimlerini yapıyorlar. Şu ana kadar 82 çalışan çocuk belirlendi. Bunları alıp Harran YİBO'ya yerleştireceğiz. Sonra ailelerinin işi bittikten sonra eve döndüklerinde ister çocuklarını alıp bölgelerindeki okullara götürecekler, isterlerse Harran YİBO'daki eğitimlerine devam edebilecekler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 11:22:58
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 05:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?