30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

Üniversitede YÖK protestosu

Harran Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti.

Ellerindeki dövizlerle sloganlar eşliğinde Kapaklı Pasajı'ndan Karakoyun İş Merkezi'ne yürüyerek gelen üniversiteli gençler, burada basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Murat Yıldızhan, "12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından kurulan YÖK, gençliğin enerjisini farklı alanlara kanalize etmek, toplum sorunlarına duyarsızlaştırmak için faşist cunta yönetimi tarafından oluşturulmuştur.

Kuruluş amacı yoz, sorgulama gücü olmayan, sorunlar karşısında edilgen bir tutum sergileyen, memur bir kişilik yaratmak olan YÖK, bu tarz yaklaşımlarını her geçen gün yasalarını ağırlaştırarak günümüze kadar gelmiştir. Biz Harran Üniversitesi öğrencileri olarak YÖK'ü mevcut ülkemizin sorunlarından ayrı olarak değerlendirmemekteyiz.

Ülkemizdeki tüm sorunlar olduğu gibi bu sorununda temel nedeni aynıdır. Demokrasisi gelişmiş bir Türkiye problemsiz daha özgür ve sorunlarını çözebilecek bir yeteneğe kavuşacaktır. Her gün çatışmalarda insanların ölmediği, sağılık hizmetlerinin ve eğitimin parayla olmadığı bir ülke için alanlardayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 02:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?