8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MHP Şanlıurfa İl Kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi 'nin Şanlıurfa İl Başkanlığı 5. olağan genel kurulu bugün yapıldı. Delegelerin ilgi gösterdiği kongreye tek aday olarak katılan Necdet Çakmaklı, 311 oyla yeniden başkanlığa seçildi. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan kongreye; MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra yapılan oylama sonucu divan başkanlığına, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez getirildi. 

Divana seçildikten sonra kongre çalışmalarını başlatan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetini eleştirdi. Hükümetin 41 aylık iktidarının beceriksizliklerle dolu olduğunu ifade eden Didinmez, "Hükümetin karnesi kırıklarla dolu" dedi. Hükümetin, dış politika ve ekonominin yanı sıra birçok alanda başarısız olduğunu kaydeden Didinmez, "Tek başına iktidar oldular ama uygulamalarda aceleci ve acemi davrandılar. Sat kurtul, ver kurtul gibi tüccar zihniyetiyle ülkeyi yönetiyorlar" dedi. 

Genel kurulda yönetim kurulunun faaliyet ve hesap raporlarının onaylanmasından sonra gündeme geçildi. Kayıtlı 360 delegeden katılan 311'inin oyunu alan eski başkan Necdet Çakmaklı, yeniden başkanlığa seçildi. Delegelere teşekkür konuşması yapan MHP İl Başkanı Necdet Çakmaklı, partilerinin yapılacak seçimde iktidar olacağını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2006 Cumartesi 17:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?