7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Suriyeli vali Urfa'yı ziyaret etti

Suriye Arap Cumhuriyeti Rakka Valisi Ahmed Şahade Halil, beraberindeki heyetle Şanlıurfa'ya geldi. Konuk valiyi kabul eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, aynı coğrafyanın insanları olduklarını söyledi.

Rakka Valisi Ahmed Şahade Halil, Şanlıurfa Valiliği'ne atanan Yusuf Yavaşcan'ı tebrik etmek için ziyarette bulundu. Konuk valiyle bir süre makamında görüşen Vali Yusuf Yavaşcan, "Suriye ile kültürümüz, coğrafyamız aynıdır. Aramızda çok iyi ekonomik ilişkiler de vardır. Bu ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Şanlıurfa ile Rakka arasında fark görmediğini belirten konuk Vali Ahmed Şahade Halil, "Ben kendimi Rakka'da hissediyor gibiyim. Sanki Rakka'nın bir mahallesinden başka bir mahallesine gelmiş gibiyim. Hem insani hem coğrafi yönden kendimi Rakka'da görüyorum. İki devlet arasındaki bu sınır olması gereken bir şeydir; fakat bu bizi engellemez.

Dostluğumuzu, arkadaşlığımızı engellemez. İki devlet arasında küçük olsun büyük olsun bir problem yaşandığında onun başında olacağız ve onu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Bu ziyaretimin amacı yeni atanan valiyi kutlamaktır. İkimiz de valiyiz, ikimiz de hukukçuyuz. Aynı kültürü paylaşıyoruz. Bu nedenle iyi anlaşacağız. Urfa-Rakka ilişkilerini daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. 2 ülke cumhurbaşkanlarının talimatı doğrultusunda ilişkiler iyi duruma geldi. Bu ilişkiler ekonomik alanda da devam edecektir" diye konuştu.

Konuk Vali ve beraberindekiler, Şanlıurfa'da tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra yine karayoluyla ülkelerine dönecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 13:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?