8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Muhtarların sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Şanlıurfa'da muhtarlarla bir araya geldi. Harran Otel'de yapılan toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in yanısıra, Muş Milletvekili Merkez Yönetim Kurulu üyesi Şerif Ertuğrul, CHP Genel Saymanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız ile merkez ve köylerde görevli muhtarlar katıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, muhtarların sorunlarını dinledikten sonra bur konuşma yaptı. Muhtarların halkın sözcüleri olduğunu anlatan Öymen, "Türkiye'de muhtarların en büyük eksikliği yetkisizliktir" dedi. 

Konuşmasında eğitim konusuna da değinen Öymen, "Türkiye'de okuma-yazma oranı yüzde 83'tür. Halen 7.5 milyon kişi adını yazamıyor. Şanlıurfa'da yüzde 65.7 okuma-yazma oranına karşın nüfusun halen yüzde 35'i kalem tutmasını bilmiyor. Bu çok büyük ayıptır. En önemli sorunumuz eğitimdir" şeklinde konuştu. 

CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Yıldız da toplantıda bir konuşma yaptı. Muhtarların sorunlarını tartışmak için bu toplantının düzenlediğini söyleyen Yıldız, "Muhtarlar devletin temel taşlarıdır. Muhtarlarla toplumun sorunlarını konuşmak üzere sıkça bir araya geliriz. Bizler ilin sorunlarına çözüm getirmek için seçildik. Muhtarlar bulundukları yerin reisi cumhurudur. Muhtarların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için çözüm yolları arayacağız. Şanlıurfalı hiçbir milletvekili gerçek anlamada görevini yerine getirmiyor. Sizler bizlerden hesap sormalısınız" şeklinde konuştu. Yıldız, GAP projesi ve çiftçiler hakkında muhtarlara önerilerde bulundu.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 18:20:24
Güncelleme :15 Mayıs 2006 Pazartesi 18:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?