4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

1. OSB yatırımcıları bekliyor

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, yüksek teknolojik ürün üretmek isteyen yatırımcılar ile yabancı yatırımcılara bedava arsa vereceklerini belirtirken, "Bunun için 1 milyon metrekare arsayı yedekte bekletiyoruz. Bu amaçla yatırım yapmak isteyenlere bedava arsa vereceğiz" dedi.

Kayseri 1. OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1. OSB'deki yeni yatırımları ve genişleme alanındaki çalışmaları görsel brifingle basına tanıttı. Başkan Hasyüncü, yeni yatırımlarla Kayseri 1. OSB'nin Türkiye'nin en büyük OSB'leri arasına girdiğine dikkat çekerek, yeni hizmete girecek tesislerle fabrika sayısının 550'ye, çalışan işçi sayısının ise 45 bine ulaştığını söyledi.

Yeni genişleme alanı ile 23.5 milyon metrekare alana sahip olan Kayseri 1. OSB'de herşeyi özel sektör mantığıyla çözdüklerini, bu yüzden de yatırım ve hizmetlerde fazla sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Hasyüncü, sanayicinin daha düşük girdilerle daha çok üretim yapması ve istihdam artışı için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Kayseri'de mobilya, ev tekstili, çelik eşya ve buna benzer sektörlerdeki üretimin yüksek teknoloji içeren sektörlerle çeşitlendirmek istediklerini ifade eden Hasyüncü, "Yedekte 1 milyon metrekare arsayı bekletiyoruz. Bu arsayı Kayseri'de yüksek teknoloji içeren yatırımlar yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıya bedava vereceğiz. Elektronik ve bilgisayar teknolojileri gibi" diye konuştu.

Şehir merkeziyle OSB arasında mesafeyi 5 kilometre kısaltan 6 kilometrelik dağ yolunun yapımının tamamlandığını ve bu yolu 19 Kasım Cumartesi günü Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin katılımıyla hizmete açacaklarını belirten Hasyüncü, "Yaklaşık 15 trilyon liraya mal olan 6 kilometrelik dağ yolunu modern şekilde yaptık. Öte yandan, yolun bulunduğu bulvara Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ismini verdik. Ramazan ayında yol trafiğe açılmıştı. Yarın yolun resmi açılışını yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 10:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?