30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Matbaa ve Kağıt Teknolojileri Fuarı açıldı

İhlas Fuar Hizmetleri tarafından tertip edilen 2. Büyük Anadolu Matbaa ve Kağıt Teknolojileri Fuarı açıldı. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'ndeki 100 firmanın katılımıyla açılan fuar, sektörün dev isimlerini Anadolu matbaa ve kağıtçısıyla buluşturdu. 

Fuarın açılışına, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün'ün yanı sıra Kayseri Valisi Osman Güneş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci ile çok sayıda davetli ve firma temsilcisi katıldı. 

Açılış konuşmalarında İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Yavuz Özgün, Türkiye'de matbaacılığın her geçen gün gelişerek önem arz ettiğini belirtirken, kalite ve marka olmadan başarı sağlamanın mümkün olamayacağını kaydetti. Özgün, "Ülkemiz belirli bir süzgeçten geçmekte. Avrupa Birliği'ne adım atmış ülkemizde matbaanın yeri de ayrı bir önem arz etmektedir. Matbaa denince akla kağıt geliyor. Bugün ülkemizde önceki yıllara bakarak yüzde 74 oranında olan kağıt harcamasının, bugün yüzde 110'ları bulduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu da matbaamıza sirayet etmekte. Ve matbaacılığın ne kadar önem arz ettiğini ifade etmektedir. İşte burada Anadolumuz'un bağrı olan Kayseri'de fuarın ikincisini açmakla, büyük hizmetlere imza atmanın heyecanını ve şevkini yaşıyoruz. Burada 100 firmamız şu anda fuara katılmış bulunmakta. Yabancı 5 katılımcı firma var. Kayseri'den de 10 tane matbaa ve kağıt üzerine çalışan firma fuara katıldı. Bu sayı ileride 150-200'leri bulacaktır. Burada asıl benim vurgulamak istediğim en önemli şey. Katılımcıların kalite ve markaya önem vermeleridir. Kalite ve marka olmadan da, başarı sağlamanın mümkün olamayacağı kanaatindeyim" dedi. 

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci de, bu tür fuarların önemine ve şehre katkısına dikkat çekti. Kilci, "İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında son yenilikleri tanıma imkanı sunan fuarların önemi herkes tarafından bilinmekte. Gelişen ve her geçen gün büyüyen Kayseri şehrinden bu tür organizasyonların düzenlenmesi bizleri mutlu ediyor. Biz böyle organizasyonların yaygınlaştırılmasını ilimizin faydasına görüyoruz" diye konuştu. 

Vali Osman Güneş ise böyle bir organizasyonu gerçekleştiren İhlas Fuar Hizmetleri'ne teşekkür ederek sözlerine başlarken, "Bilgi ve teknoloji önem vermemiz gereken konuların başında yer alıyor. Sektörlerde kalıcı rekabet etmenin yolu da bilgi ve teknolojiden geçiyor. Bilgi ve teknoloji çağında, bilgi ve teknolojiyi ne ölçüde yakalar isek, ne kadar ayak uydurabilirsek, bizim hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet gücümüz de o ölçüde olacaktır" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Osman Güneş, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün açılış kurdelesini beraber kesti. Daha sonra fuardaki standı gezen protokol, firma yetkililerinden sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı. 

İlki 2004 yılında düzenlenen ve her seferinde başka bir Anadolu kentinde gerçekleştirilen Büyük Anadolu Matbaa ve Kağıt Teknolojileri Fuarı'nda, baskı ve baskı sonrası makineleri, etiket baskı makineleri, Omega'nın yeni versiyonu, laminasyon makineleri, ciltleme sistemleri, baskı merdaneleri, ambalaj bıçakları, UV kurutma sistemleri, sürekli form baskı ve harmanlama makineleri, sürekli form kağıt ve baskı sonrası sistemleri, dijital baskı, dış ve iç mekan baskı makineleri ürün grupları sergileniyor.
Fuar 3 gün boyunca ziyaretçilere açık tutulacak.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 17:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?