3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Akbank'tan 150 milyon YTL kredi

Akbank, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile oda üyelerinin yatırım ihtiyaçlarını karşılamak ve ticari faaliyetlerine destek olmak üzere bir işbirliği protokolüne imza attı.

Oda üyelerinin yatırımlarına kredi imkanı sağlamak amacıyla, uzun vadeli, uygun geri ödeme koşullu yatırım kredisi kullandırmasını öngören kredi anlaşması, Hilton Oteli Erciyes Balo Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ziya Akkurt, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ile yönetim kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı.

Tören öncesi konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, KAYSO ile imzalanan işbirliği protokolünün reel sektöre verilen desteğin en somut göstergesi olacağına inandığını söyledi. Sabancı, imzalanan protokol ile, sanayi odası üyesi firmalarının yapmayı planladıkları yatırımların finansmanı için 5 yıl vadeli 1 yıl geri ödemesiz yatırım kredisi olanağı sağlanacağını kaydetti.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ise, Akbank olarak uzun vadeli yatırım kredileri ile Kayserili sanayicilerin yatırımlarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Kurtul, "Krediyi talep edecek olan oda üyesi, sanayi kuruluşlarının isteğine bağlı olarak hem YTL, hem de yabancı para cinsinden kullandırabilecek kredi paketi, toplam 150 milyon YTL, veya 100 milyon dolardan oluşuyor. İlk yılı ödemesiz 5 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredinin faiz oranı ise, dolar bazındaki krediler için libor artı yüzde 4, krediler için TR libor artı yüzde 4 olacak. Asgari olarak 300 bin ABD doları veya 500 bin YTL tutarında kullanılabilecek kredi kullanımının 12. ayından itibaren her 6 ayda bir ana para ve faiz olarak geri ödenecek" dedi.

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da, ekonomideki yapılanma sürecinde sanayicilerin önünüa açmak için Sanayi Odası olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Boydak, "İşbirliği kapsamında Akbank desteğiyle oda üyeleri, üretim kapasitelerini yenilemeye ve artırmaya yönelik yatırımlarında finansman desteğinin yanı sıra dış pazarda rekabet edebilmelerini sağlayacak kredilere kavuşacak. Böyle bir çalışmaya ilk adımı attık. Kayseri'de 3 yıldır sürekli gelişip büyüme içerisindedir. Protokol sanayicileri hayırlı olsun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:13:02
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 15:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?