3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Akıllı çöp kutularına büyük ilgi

Kayseri'de özel bir şirket tarafından Çin'den getirilen ve elin kapağa yaklaşmasıyla kendiliğinden açılıp kapanan çöp kutuları büyük ilgi görüyor.

Kayseri'de tıbbi cihaz satıcılığı yapan şirket sahibi İzzet Soyuğur, akıllı çöp kutularının özellikle hijyen gerektiren ortamlarda kullanılması halinde enfeksiyonların ortadan kalkacağını kaydetti. Soyuğur, akıllı çöp kutularının AB'ye girildiği takdirde hijyen kuralları kapsamında da alınması gereken bir ev eşyası olduğunu söyledi.

Soyuğur, "Sansörlü çöp kutularını Çin'den getiriyoruz. Bu akıllı çöp kutusunu Kayseri'ye ilk biz getirdik. Akıllı çöp kutusu, elimiz değmeden 15 santimetrelik mesafeden duyarlı açılıp kapanan dijital bir alettir. Hijyen bakımından çok önemlidir. Son dönemlerde bazı hastanelerde bebek ölümlerine rastlanıyor. Bu akıllı çöp kutusu da hastane kurumlarının bölümlerinde kullanıldığı takdirde enfeksiyon gibi bulaşıcı hastalıkların da ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi.

Akıllı çöp kutularının fiyatlarının boyutuna göre değiştiğini ifade eden şirket sahibi Soyuğur, çöp kutusunun en küçüğünün 35, en büyüğünün ise 250 dolar olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 10:46:44
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 12:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?