30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Büyükelçisi Mngqikana GESİAD üyeleriyle görüştü

Güney Afrika'nın Türkiye Büyükelçisi Sobizana Mngqikana, ticaret ve sanayi alanındaki gelişim ve başarılarını Türkiye'ye yansıtacaklarını belirterek, "El ele vererek büyük, başarılı çalışmalara imza atacağız" dedi.

Kayseri Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Güney Afrika'nın Türkiye Büyükelçisi Sobizana Mngqikana, bir dizi ziyaretin ardından GESİAD üyeleriyle görüştü. Güney Afrika Büyükelçisi Mngqikana ve beraberindeki heyet, GESİAD merkezinde genç sanayicilerle bir araya gelerek iki ülke arasındaki ikili ilişkileri değerlendirdi.

Bir sohbet havasında geçen toplantıda önce Kayseri ve sanayisi hakkında bilgiler alan Büyükelçi Mngqikana, Kayseri'de bulunmaktan ve genç sanayicilerle fikir alışverişi yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Büyükelçi Mngqikana, Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirirken, "Biz bu tür ziyaretlerle hem ülkelerin ticareti hakkında bilgiler ediniyoruz hem de kendi ticaretimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu ziyaretlere de Türkiye'nin önemli kentlerinden başladık. Türkiye ile ikili görüşmelerin devam ettiği bu zamanlarda Kayseri'de de genç sanayici ve işadamları ile ikili diyaloglara başlamak için bir adım atıldı. Afrika'da 5 ülkenin yer aldığı büyük bir sanayi sektörü var. Bu 5 ülkenin içinde en iyisi Güney Afrika'dır. Bu ticaret ve sanayi alanındaki gelişimimiz ve başarımızı Türkiye'ye ve Kayseri'ye de yansıtacağız. El ele vererek büyük ve başarılı çalışmalara imza atacağız" dedi.

GESİAD Kayseri Şube Başkanı Mehmet Filiz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkelerin ekonomilerinin gelişmesinde özel sektöre çok iş düştüğünü söyledi. Filiz, Türkiye'nin gelişiminde özel sektörün ve sanayicilerin büyük öneminin olduğunu kaydederek, "Hükümet yetkilileri son yıllarda değişik ülkelere yaptıkları ziyaretlere iş adamları ile birlikte gidiyor. Bu ziyaretlerde Türk sanayisi ile yabancı sanayi arasındaki farkları gözlemliyoruz. Türk sanayisinin gelişiminde bu önemli bir adım bize göre. Yapılan Kayseri ziyaretlerinin ardından gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile Güney Afrika'nın sanayisini ve halkını tanıyacağız. Ayrıca bu toplantı ile hem ikili görüşmeleri hem de aramızda gerçekleşecek alışverişlerde neler yapacağımızı ele alacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 14:41:58
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 14:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?