30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Güney Afrika Büyükelçisi Kayseri'de

Kayseri Genç İş Adamları ve Sanayicileri Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Güney Afrika Büyükelçisi Sobizana Mnggikana, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci'yi makamında ziyaret eden Güney Afrika Büyükelçisi Sobizana Mnggikana ve beraberindeki heyet, Kayseri sanayicileriyle ilgili bilgiler aldı. Kayseri'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükelçi Mnggikana, Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Büyükelçi Mnggikana, "Biz bu tür ziyaretlerle hem ülkelerin ticareti hakkında bilgiler ediniyoruz. Hem de kendi ticaretimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu ziyaretlerde Türkiye'nin önemli kentlerinden başladık" dedi.Büyükelçi Mnggikana, ilerleyen günlerde ticaret ilerletici çalışmalar yapılacağını belirtti. KTO Başkanı Hasan Ali Kilci ise, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ülkelerin ekonomilerinin gelişmesinde özel sektöre çok iş düştüğünü ifade etti.

Kilci, "Umarım bu tür ziyaretler sürekli olur. Özel sektör son yıllarda büyük bir gayret gösteriyor. Türkiye'nin gelişiminde özel sektörün önemli bir yeri var. Hükümet yetkilileri de son yıllarda değişik ülkelere yaptıkları ziyaretlere iş adamları ile birlikte gidiyor. Bu önemli bir adım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?