4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kayserililer ucuz ama kalitesiz ekmek yiyor

Türkiye Fırıncılar Odası Genel Başkanı İbrahim Balcı, Türkiye'de en ucuz ekmeği Kayserililerin yediğini ancak, ekmeğin kalitesinin düşük olduğunu belirtti.

Genel Başkan Balcı, Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası'nın Kayseri Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Toplantı Salonu'nda düzenlediği genel kuruluna katıldı. Genel Başkan Balcı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kilosu 1.20 kuruşa satılan unun Kayseri'de 1 YTL'ye satıldığını söyledi. Bu durumun sevindirici bir olay olduğunu fakat gelen ucuzlukla beraber kaliteninde düştüğünü kaydeden Genel Başkan Balcı, "Ucuz un, ekmek satmanın kaliteye yansıması gerekir" dedi.

Belediyeler tarafından yardıma muhtaç kişilere yönelik dağıtılan 'halk ekmeği'nin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Genel Başkan Balcı, "Belediyelerin halk ekmeği satmasından yana değiliz. Fakir ve yardıma muhtaç kişilere ekmek dağıtalım derken bizleri burada mağdur ediyorlar. Fırıncılar olarak biz yardım etmeyin demiyoruz, bizimle beraber iş birliğine girin diyoruz" dedi.

Genel Başkan Balcı'nın konuşmasının ardından, yapılan seçimlerde genel kurula tek liste olarak katılan mevcut başkan Şükrü Çilkolukısa, üyelerin oyuyla yeniden başkan

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 17:27:36
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 17:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?