30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Kızılören Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile İncesu İlçesi'ne bağlı Kızılören Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İmza töreni Kızılören Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Kızılören Belediye Başkanı Mehmet Şahin'in ikinci dönem belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, "Belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek bizleri toplu iş sözleşme görüşmeleri sırasında mağdur etmeyen belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Özdemir, imzalanarak yürürlüğe giren toplu iş sözleşmesinin iki yıllık olduğunu kaydederek, "Toplu iş sözleşmemizde sosyal haklara ortalama yüzde 55 civarında, ücretlere ise yüzde 30 oranında zam uygulanacak.

Sözleşmemizin ikinci yılında ise sosyal haklarımıza yüzde 60 ücretlere de yüzde 30 oranında zam uygulanacaktır. Buna göre 700 YTL alan bir üyemizin maaşı 850 YTL'ye, ikinci yıl ise bin 10 YTL'ye kadar çıkacaktır. Sözleşmemizin Kızılören Belediyesi ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Gerçekleştirilen tören sırasında konuşma yapan Kızılören Belediye Başkanı Mehmet Şahin ise, aile düzeni içinde belediye olarak Kızılören halkına hizmet ettiklerini belirterek, "Bu düzen içerisinde de herkesin hakkını vermek için gayret ediyoruz. Verdiğimiz zam belediyemizin verebileceği, ödeyebileceği en güzel ücret. Sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.

Yaklaşık 10 Kızılören Belediyesi çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, 29 Şubat 2008 tarihine kadar geçerli olacak.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 19:09:04
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 19:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?