30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

'Mortgage' sektöre disiplin getirecek

Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı (KAYİMDER) Başkanı Bekir Adıyaman, inşaat müteahhitleri olarak "mortgage" sistemine sıcak baktıklarını, bu sistemin ülkemizde yürürlüğe girmesi durumunda inşaat sektörünün disiplin altına alınabileceğini bildirdi.

KAYİMDER Başkanı Bekir Adıyaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler için "mortgage" sisteminin en uygun sistem olduğunu ve bu projenin ülkemizde uygulanması durumunda ev sahibi olmak isteyenlere cazip imkanların doğacağını kaydetti.

Adıyaman, "Şu an ülkemizde konutlara talep patlaması yaşanıyor. Bankaların konut kredi faizlerinde indirime gitmeleriyle birlikte konut almak isteyenler, yüksek fiyatlara bakmadan konut almaya devam ediyorlar. Fakat biz ev sahibi olmak isteyenlere, fazla aceleci davranmamaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Ülkemize gelmesi gündemde olan 'mortgage' sistemi konut kredi faizlerinin daha da aşağı inmesine neden olacak. Bu sistem sayesinde kredilerin vade ve faizleri daha uygun olacak. Mortgage projesi sayesinde kira öder gibi ev sahibi olunacak. Hatta bir evi olanlara 2. bir ev imkanı doğacak. Biz mortgage sistemiyle inşaat sektörünün bir disiplin altına alınacağı, ayrıca gecekondulaşmanın da önleneceği kanısındayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 10:50:17
Güncelleme :16 Ocak 2006 Pazartesi 11:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?