4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Satıcı'dan öğrencilere tavsiye

İş adamları, Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencilerine geleceğe yönelik tavsiyelerde bulunarak, "Her zaman gerçekleşebilecek hayaller kurun" dedi.

"Turkish Time" adlı bir ekonomi dergisi tarafından organize edilen "İhracatta Büyüyenler" konulu konferans, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, AVVA markasını ortaya çıkaran Volkan Atik, EFE Kuyumculuk sahibi Öztürk Şerefoğlu ile EKO Tekstil sahibi Özcan Sümer katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, ülkenin kalkınması için sanayici, iş adamları ve esnaflar arası entegrenin sağlanması gerektiğini söyledi. Satıcı, "Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak bu günü kurtaracak çalışmalar değil, geleceğe dönük çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Kayseri'de hayatın "marka" olduğunu söyleyen TİM Başkanı Satıcı, "Daima istediğimizi hayal etmemiz ve onu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmamız gerekir" diye konuştu.
Ardından kürsüye AVVA markasını ortaya çıkaran Volkan Atik gelerek, öğrencilere hayatından örnekler verdi ve tavsiyelerde bulundu.

Atik, yıllar önce üniversite hayatının ardından 'baba mesleği' olan kadın giyimi üzerine iç piyasada işi öğrendiğini, şimdilerde ise Avrupa'da "marka" haline geldiklerini vurguladı. Büyümek için "azimli ve kararlı" olmanın gerektiğini ifade eden Atik, "Baba mesleğim olan kadın giyimi üzerinde çok detay olduğu için erkek giyimine yöneldik. 2000 yılında kendi adım ve soyadımın baş harflerinden oluşan AVVA markasını oluşturdum.

İnternet ve telefonla ulaştığım ABD ve Avrupalı firmalara, yaptırdığım numuneleri yollayarak ilk müşterilerimi buldum. 2 yıl içerisinde ilki New York'ta, diğerleri Miami'de olmak üzere 3 sergi salonu açtım. 100'ü aşkın ülkede tescil ettirdiğim AVVA ürünlerinin yıllık satışlarını 2 milyon adete çıkardık. Öğrenciler olarak sizler daima girişimci olun. Bunu yaptığınız takdirde kazanacağınıza inanın" ifadelerini kullandı.

"İsteyince başarılmayacak iş yok" diyen EFE Kuyumculuk'un sahibi Öztürk Şerefoğlu, çekirdekten başladığı konfeksiyon hayatının ardından işlerini büyüterek Hırvatistan adına orkinos yetiştiriciliğine başladığını söyledi. Lise mezunu olduğunu kaydeden Şerefoğlu, "Ben hayal ettim ve hayalimi gerçekleştirdim. Bunu siz öğrenciler de başarabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yıllar önce kimsesi olmadığı için çocuk yuvasında kaldığını belirten EKO Tekstil'in sahibi Özcan Sümer ise, kariyerine muhasebeci ve mali müşavir olarak başladığını ve ardından iş hayatına atılma kararı aldığını söyledi. Daima işinde en iyisini yaptığını söyleyen Sümer, öğrencilerin de bunu yaptığı takdirde başarılı olacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 04:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?