30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Sendikacılar sorunlarını anlattı

Türk Tarım Orman-Sen Kayseri Şube Başkanı Fikret Özcan, döner sermaye kar payından üretimi teşvik primi alanların, döner sermaye payı alıyormuşçasına denge tazminatı kapsamı dışına itildiğini söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Fikret Özcan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çalışanlarının, bu ülkede mesai mefhumuna bağlı kalmadan kırsal alanlarda her türlü olumsuzluklarla hizmet yürüttüklerini ifade etti.

Çalışanların, kamuoyunu bir süredir meşgul eden kuş gribi vakası olayında bayram tatili, hafta sonu, kış soğuğu, mesai içi dışı demeden çalıştıklarını kaydeden Özcan, "Arkadaşlarımız, kışın soğuğunun eksi 35 dereceleri bulduğu Doğu Anadolu başta olmak üzere ülkenin her köşesinde 24 saat esasıyla görev yapmışlardır. Çoğunlukla ailesinden, çoluk çocuğundan uzak olan, sağlık açısından ise en riskli koşullarda çalışan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bu kamu çalışanları, yürüttükleri işin karşılığında ne fazla ücret ne de başka bir ad altında ödeme alamamaktadır" dedi.

Özcan, sendika üyeleri ve bazı kamu çalışanlarının çeşitli mağduriyetlerinin olduğunu iddia ederek, "Döner sermaye kar payından üretim teşvik primi alanlar, döner sermaye payı alıyormuşçasına denge tazminatı kapsamı dışına itilmektedir. Tüm bakanlık genel idari hizmetler çalışanları da daha önceki olumsuz koşullarına bir iyileştirme getirilmediği için mağdur durumda. Bakanlık çalışanları haklarının savunulmasını beklemektedir. Adalet ve kalkınmayı misyon edindiğini söyleyen yöneticilere sesleniyoruz. Adaletiniz bu mu? Kamu çalışanları arasında öz evlat - üvey evlat ayırımı yapan bu tasarıya nasıl imza attınız?" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 19:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?