3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

TİM Başkanı Satıcı Kayseri'de

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, 82 yıldır dünya ekonomisiyle yarışan Türkiye'nin yabancı sermayeyi içine çekmesi gerektiğini söyledi.

Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GEİSAD) tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen "İhracat ekseninde Türkiye ekonomisi ve Anadolu'daki illerin sorunları" konulu toplantıya katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye markalarının geliştirilmesi isteniyorsa sabit markalara razı olmamak gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin, Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında olduğu gibi şimdi de geleceğini konuştuğu belirten TİM Başkanı Satıcı, hiçbir zaman sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizerek, fikir üretilmesiyle ülkenin kalkınması açısından daima konuşmanın yararlı olacağını söyledi.

Özellikle Türkiye ekonomisinin genel anlamda iyiye gittiğini fakat "her gidişin bir bedeli" olduğunu söyleyen TİM Başkanı Satıcı, "İyi giden ekonominin bedelini iş adamları ödüyor. Ülkenin diğer tarafını görmemezlikten gelemeyiz" diye konuştu.

Sanayicilerin her zaman birbirine destek olmasını isteyen TİM Başkanı Oğuz Satıcı, "Asıl omurgamızı sağlam tutmamız ve her ilin işadamları ile bilgi paylaşımına gitmemiz gerekir. Bunun sonucu da sanayiinin gelişimine yol açacak. Ayrıca 'perakende satışlarda azalma var' deniliyor. Aslında azalma yok. Dünyada ciddi bir değişim yaşanıyor. Pazarda rekabet sadece fiyatta sanılıyor. Burada asıl önemli konu, perakende zincirini arttırmak gerektiğidir. Satış ve pazarlama henüz keşfedemediğimiz bir konu. Bunu kabul edip satış ve pazarlamayı öğreneceğiz. Biz 72 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz ama hala satacağımız bir şey yok. Bunları bilerek bizlerin gayret göstermesi gerekir. Biz Türkiyeli iş adamları olarak her zaman kazanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kayseri'nin potansiyelinin yüksek olduğunun altına çizen TİM Başkanı Satıcı, bu potansiyeli daha da geliştirerek ve uluslararası pazarlara taşınması gerektiğini söyledi. Yapılan toplantılarda daima Kayseri'yi örnek olarak gösterdiklerini ifade eden TİM Başkanı Satıcı, şöyle konuştu:

"Bizler yaptığımız toplantılarda daima Kayserili iş adamlarının yaptıkları ve belediyenin icraatları konusunda daima Türkiye'ye örnek olarak gösteriliyorsunuz. Bu nedenle sizlerinde yapı oluşturması ve uluslararası pazarda yeriniz olması gerekiyor. Yabancı sermayeyi içimize çekmemiz gerekir. Türkiye'ye liderlik edecek ve uygulamalı olarak gösterecek ilin Kayseri olması hepimiz açısından önem arz etmektedir".

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 11:25:48
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 16:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?