30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

Yılın ilk toplu sözleşmesi Büyüktuzhisar'da

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, 2006 yılında 29 ayrı işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalayacaklarını söyledi.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özdemir, yaptığı açıklamada, yılın ilk toplu sözleşmesini Büyüktuzhisar Belediyesi ile imzaladıklarını belirtti. Sendika olarak Büyüktuzhisar Belediyesi'nde 2004 yılında teşkilatlandıklarını ifade eden Özdemir, yaklaşık 10 üye adına toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını ve imzalanan sözleşmenin 2 yıl süre ile yürürlükte kalacağını kaydetti.

Özdemir, "2006 yılında 29 ayrı işyerinde üyelerimizin yararı için toplu iş sözleşmesi imzalayacağız. Toplu iş sözleşmesine göre ücretlerde birinci ve ikinci yıllarda yüzde 12'lere varan artışlar kaydedilecek. Sosyal haklarda da artışlarımız aynı katsayı ile çarpılacak. Buna göre 600 YTL alan bir üyemizin net maaşı 710 YTL'yi buluyor. İkramiyeler ve diğer sosyal yardımlarla birlikte üyemiz 820 YTL'yi aşkın maaş alacak" dedi.

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Büyüktuzhisar Belediye Başkanı Mehmet İmir ise, amaçlarının çalışanlarına en iyi maaşı vererek halka hizmet etmek olduğunu söyledi.
Öte yandan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Amarat ve Ebiç belediyeleriyle de 3'er yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 11:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?