30
Nisan
2024
Salı
EKONOMİ

YTL'ye geçiş çalışmalrı

Kayseri Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, sattıkları ürünlerin üzerindeki etiketlere YTL yerine, TL cinsinden miktar yazan esnafa 156 YTL idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Akçadırcı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, bazı esnafların sattıkları ürünlerin üzerindeki etiketlere hem YTL, hem de TL cinsinden rakamlar yazdığını, bunun ise kanunen yasak olduğunu kaydetti. Akçadırcı, "1 Ocak 2006 tarihinden itibaren satıcı ve sağlayıcıların etiket ve tarife listelerini sadece Yeni Türk Lirası cinsinden düzenlemeleri gerekmektedir. Sattıkları mal ve hizmetlerin bedellerini etiket ve tarife listelerinde halen TL olarak veya TL ve YTL olarak gösteren satıcı ve sağlayıcılar hakkında 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 25. maddesi hükümlerine göre 156 YTL idari para cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır.

Satıcı ve sağlayıcıların yapılacak olan etiket ve tarife listesi denetimlerinde mağdur olmamaları için mal ve hizmet bedellerini sadece YTL cinsinden göstermeleri gerekmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 12:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?